reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja naszych maluszków

reklama
Jej kochane my to 2 mamy i dopiero 2 paczke tych jumbo pakow. A wy juz w 4 smigacie . A maly te 2 to tak wam powiem ze akurat ma teraz i jeszcze jedna paczke bedziemy chyba uzywali. A co do promocji to w kauflandzie wlasnie ostatnio byly spiworki do spania za 20zl ale dla dziewczynek glownie bo same rozowe :) chyba ,ze akurat w moim sie takie ostaly.

My jeszcze oprócz babydream i pampers, zaczelismy uzywac na próbe pieluchy fixies..narazie ok duza kupa tez nie wypływa, sa wysokiei szerokie boczki wiec narazie duzy plus....no i juz 3 uzywamy od jakiegos czasu

My używamy jak na razie cały czas huggiesy premium i chwalę sobie. Może dlatego,że największe promocje właśnie na nie spotykam, zwłaszcza w Biedronce. Miałam też pampersy , ale na początku i też nie narzekałam. Ale np. pieluchy z Lidla mi nie podeszły (Mała dostała w paczce na mikołaja od Dziadków). Słyszałam natomiast,że pieluszki Dada z Biedronki są świetne i na pewno je wypróbuję jak skończę huggiesy i o ile nie trafię znów na jakąś promocję;-). Paczka 54szt. kosztuje 26zł. My używamy już rozm.4, bo nie lubię pieluszek na styk, zresztą moja Wiki jest grubiutka, zwłaszcza w brzuszku, więc pieluszki są szybko ciasnawe w pasie,a jeśli mają za mały zakład, to się wszystko gdzieś wydostaje, nawet siku

Hej Dziewczyny!
Dopiero dzis ten watek zobaczylam i sie b.ucieszylam , bo wlasnie mialam dylemat z plynem do kapieli . Do tej pory uzywalismy Oilatum i super - a jak maly kupke zrobil to oprocz chusteczek myje mu pupe woda z dodatkiem plynu Penaten . Wczoraj skonczyl sie nam Oilatum i z racji,ze mamy 2 duze butelki tego Penaten , bo dostalismy od znajomych to dzis go wykapalismy w nim - ladnie pachnie, barwi sie na zolto . Ale sama nie wiem czy nie lepiej wrocic do Oilatum - ale wiem ,ze ponoc za dlugo w takich plynach nie mozna kapac maluchow , bo pozniej moga miec problemy z tolerancja innych ale nie wiem dokladnie jak to jest.
Pupe smarujemy po kapieli Alantanem kremem , a w dzien kremem Penaten - jest super - dostalismy opakowanie 500g wiec jeszcze nawet pol nie uzylismy od urodzenia malucha.
A pieluchy obecnie na dzien Huggisy 2 - newborn - b.je lubimy ( ale juz ostatnia paczka i przechodzimy na 3) , a na noc Pampersa Sleap and Play - sa sa super na noc - nie zmieniamy w ciagu nocy chyba ,ze wyczuje ,ze jest mocno napompowany. Na Dady maluch ma uczulenie .

22marietta dzięki za info o pieluszkach z lidla spróbuję ich dużo dobrego słyszałam też o dada z biedronki. My używamy od kilku dni pampers active baby już 4 (7-18kg) (miesiąc temu mała ważyła 6715 więc teraz waży pewnie co ok. 8 kg uff) wcześniej też pampers ale mniejsze rozmiary. Muszę wypróbować innych (tańszych), bo zostanę bankrutem :-) pampersy w rossmannie 55 zł.
Sucha skórka - moja mała nie miała żadnych problemów do tej pory (odpukać :-)), a kąpię ją mydełkiem bambino, po kąpieli niczym nie smaruję odrobiną zielonego linomagu na pachwiny i dupkę.Ja mam strasznie suchą skórę wystarczy, że mi poleci wody warszawskiej na twarz i zaraz mam czerwone plamy. Dzięki Bogu mała nie ma takich problemów.

My używamy Huggiesy 3, a wcześniej różnie Dady, Pampersy, Huggiesy. Dady 3 nie są już takie opłacalne, bo jest ich mniej w paczce, więc cenowo wychodzi porównywalnie z Huggiesami.

reklama
a ja z pampersowymi eksperymentami zaczekam aż dostane wyprawkę ode mnie z rossmanna i od mojego M.z biedronki.

wtedy przetestuję i dadę i babydreamy za free.:-):-)

a tak wogóle to mój M. nie zgłosił w firmie, że ma dziecko i mała nie dostała paczki świątecznej. A M. wyszedł z założenia ,że nie będzie się prosił bo KR nie wypada .męska duma...:tak:

Do góry