reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pielęgnacja naszych maluszków

Hej u nas pobudka 7-8 śniadanko 150 ml koło 9-10 drugie śniadanko kaszka z owocami drzemka około 40 minut 11-12 zupka + mleko czas spania zależy od długości spaceru czyli jakaś 1-2h czasami 1h w domku jeszcze koło 15 180ml drzemka 15-30min po 17 180ml 15 minutowa drzemka po 18 koło 20 kąpiel kolacja 180ml z kleikiem i spanie koło 21

reklama
Dziewczyny mam pytanko a propo kapieli??
Czy wy kapiecie wasze maluszki codziennie?? i czy po kapieli smarujecie czyms dzidzie?? Czym?? Bo ja do tej pory od urodzenia smaruje mala wciaz oliwka ale nie wiem czy to nadal konieczne i czy codziennie trzeba??? i do buzki jakie kremiki uzywacie i jak czesto smarujecie nimi buzke?? bo nie wiem czy za mocno tej mojej malej nie pacykuje...

ja nie kąpie codziennie
o oliwce sporo niedobrego sie naczytałam, jak dla mnie rewelacyjne jest różowe mleczko z hippa ale dodam ze moja niunia ma skóre z tendencją do przesuszania...

na dwór kremik z nivea

My kąpiemy Lenkę codziennie, to taki nasz rytuał:-)
Do kąpieli emolium, a po krem specjalny również z emolium na miejsca zmienione przez AZS.
Wychodząc na spacer używamy kremu nivea na każdą pogodę lub ten kremik emolium:tak:

My kąpiemy Olka co drugi dzień w mleczku nivea, później balsamik nivea a teraz mąż kupił różowy z hippa. A na dwór krem nivea na każdą pogodę. Czasami jak ma taką suchszą buzię to w domu też mu posmaruję tym kremem. Oliwki nie używamy. Problemów ze skórą nie ma. Przez pierwszy miesiąc kąpaliśmy w emolium, bo skóra troszkę mu obłaziła ale pani doktor powiedziała, że jak ten problem się skończy to żeby zrezygnować z emolientów.

U nas podobnie jak u Asiek mleczko z Hippa i krem z nivea na kazda pogode.

Odnosnie jedzenia to widze, ze niektore dzieciaczki duzo mleczka wypijaja:szok::szok:. U nas dopiero od kilku dni Antos jednarazowo zjada na noc około 200, a w dzien to roznie od 130 do 170. A wczesniej to tak 130 to max. Ale jak to moj tato mowi Antos je po to zeby zyc, ale za to moj maz zyje zeby jesc:-D

Hej my się kąpiemy co drugi dzień oliwki używam bardzo sporadycznie słyszałam że jest za ciężka dla skóry maluchów tak więc wszystkie kremy i płyny do kąpieli używam nieva

reklama
Kąpiemy mała co drugi dzień w wanience, w pozostałe myjką, woda w miseczce i toaleta wieczorna bez moczenia całego ciałka. Do wanienki wlewamy oliatum, ale na zmiane z płynem Nivea (z oliwką do kapieli), po kapieli juz niczym, albo mleczko hippa co parę dni, pupa linomag lub nivea z cynkiem, buzia nivea nawilzajac, lub hipp nawilzajacy, oliwki nie stosujemy juz dawno, odkad poczytałam ze wysusza skóre. Mleczko hippa jest super, zreszta żel do kapieli także.

Do góry