reklama
Magdalena0713
Fanka BB :)
Dziewczyny! Powiedzcie czy miałyście taki przypadek, żeby maluszkowi leciutko krwawił pępuszek? Mojej Ani kikut odpadł tydzień temu, a dzisiaj jak ją przewijałam popołudniu to taką zaschłą krew miała w pępuszku.
I nie wiem czy panikować czy poczekać do jutra i obserwować co się będzie działo...
krupka
Entuzjast(k)a
chapicha z tego co ja wiem to talie same ceny miały dotyczyć leków podlegających refundacji.
chyba masz rację i faktycznie mają - juz nie ma promocji za grosz
octenisept zawsze taki drogi. Im większe opakowanie się kupuje tym korzystniej wychodzi. U nas w aptece miałyśmy taki w baniaku i w recepturze mamusiom rozlewałyśmy do ich pojemniczków jak juz zużyły te małe i cena im wychodziłą 8 zł a tak koło 25 zł (pół roku temu)
ceny są stałe (ustalone przez MZ) wszędzie takie same na leki refundowane (tak zakładała ta ustawa, ale czy w konsekwencji tych strajków i zamieszania tak jest to nie wiem, bo się wk...... i przestałam śledzić wiadomości- jak się zdecydują o co im chodzi to wtedy wrócę do tematu przed powrotem do pracy )
zabronione jest sprzedawanie leków poniżej tej ceny (także za 1 grosz to już historia) - jakby ktoś nie wiedział to dla dobra pacjentów oczywiście
leki bez recepty mogą się różnic bardzo w cenie co apteka
-------------
a ja mam pytanko co do pielęgnacji główki maluszków- smarujecie czymś po kąpieli? moj ma taką suchą miejscami jak łupież:-(
ceny są stałe (ustalone przez MZ) wszędzie takie same na leki refundowane (tak zakładała ta ustawa, ale czy w konsekwencji tych strajków i zamieszania tak jest to nie wiem, bo się wk...... i przestałam śledzić wiadomości- jak się zdecydują o co im chodzi to wtedy wrócę do tematu przed powrotem do pracy )
zabronione jest sprzedawanie leków poniżej tej ceny (także za 1 grosz to już historia) - jakby ktoś nie wiedział to dla dobra pacjentów oczywiście
leki bez recepty mogą się różnic bardzo w cenie co apteka
-------------
a ja mam pytanko co do pielęgnacji główki maluszków- smarujecie czymś po kąpieli? moj ma taką suchą miejscami jak łupież:-(
renna
Fanka BB :)
asiuk to pewnie delikatna ciemieniuszka
Pół godziny przed kapielą natrzyj główkę oliwką, załóż czapeczkę, a zaraz przed kąpielą wyczesz główkę. U nas poprawa widoczna była juz po 2 smarowaniach, tylko razem z ciemieniuszka wyczesało się duuuużo włosków ( ale juz powoli odrastają)
Pół godziny przed kapielą natrzyj główkę oliwką, załóż czapeczkę, a zaraz przed kąpielą wyczesz główkę. U nas poprawa widoczna była juz po 2 smarowaniach, tylko razem z ciemieniuszka wyczesało się duuuużo włosków ( ale juz powoli odrastają)
reklama