reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

Justyś ja dawałam ok.30zł.. patrząc na to że używany trzy tyg. i większość zawartości została to wyszło dużo - ale jak już pisałam wykorzystam dla siebie ;)

chapicha u mnie w mieście co apteka to inna cena..

reklama
nareszcie odpadł!!!
chyba rzeczyiscie zalezy najbardziej od pepka, a nie od tego czym go smarujemy, czy psikamy, czy tez nie smarujemy;-)

Czyli chyba jednak nie ma jednakowych cen... A szkoda...

Krupko
ja starszej mazałam pępek spirytusem 4-5 razy dziennie, nie moczyłam a i tak odpadł po niecałych 3 tygodniach.

szkoda? ograniczanie olnego rynku zawsze jest złe wg mnie
te same ceny oznacza, ze nigdzie nie bedzie taniej, o lekach za grosz zapomnij!

Dziewczyny! Powiedzcie czy miałyście taki przypadek, żeby maluszkowi leciutko krwawił pępuszek? Mojej Ani kikut odpadł tydzień temu, a dzisiaj jak ją przewijałam popołudniu to taką zaschłą krew miała w pępuszku.
shocked.gif
I nie wiem czy panikować czy poczekać do jutra i obserwować co się będzie działo...

octenisept zawsze taki drogi. Im większe opakowanie się kupuje tym korzystniej wychodzi. U nas w aptece miałyśmy taki w baniaku i w recepturze mamusiom rozlewałyśmy do ich pojemniczków jak juz zużyły te małe i cena im wychodziłą 8 zł :p a tak koło 25 zł (pół roku temu)

ceny są stałe (ustalone przez MZ) wszędzie takie same na leki refundowane (tak zakładała ta ustawa, ale czy w konsekwencji tych strajków i zamieszania tak jest to nie wiem, bo się wk...... i przestałam śledzić wiadomości- jak się zdecydują o co im chodzi to wtedy wrócę do tematu przed powrotem do pracy :p )
zabronione jest sprzedawanie leków poniżej tej ceny (także za 1 grosz to już historia) - jakby ktoś nie wiedział to dla dobra pacjentów:-D oczywiście

leki bez recepty mogą się różnic bardzo w cenie co apteka
-------------

a ja mam pytanko co do pielęgnacji główki maluszków- smarujecie czymś po kąpieli? moj ma taką suchą miejscami jak łupież:-(

asiuk to pewnie delikatna ciemieniuszka
Pół godziny przed kapielą natrzyj główkę oliwką, załóż czapeczkę, a zaraz przed kąpielą wyczesz główkę. U nas poprawa widoczna była juz po 2 smarowaniach, tylko razem z ciemieniuszka wyczesało się duuuużo włosków ( ale juz powoli odrastają)

reklama
tylko że ciemieniuszka opisują że to sa tłuste łuski, zółte, a to sa białe, suche. A ja się nie znam bo Jakub nie miał.
Kupię więc oliwkę (bo nie używam do ciała) i spróbuję:tak:.

Do góry