reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

OTULACZE DO PIELUSZEK WIELORAZOWYCH - Otulacz PUL Imse Vimse - Imse Vimse to jest otulacz
WKŁADKI DO PIELUSZEK - jednorazowe bio papierki do pieluszek 100 szt. Tots Bots - Tots Bots a ro papierki ale działają jak bibułki. Tyle że ja bibułki kupuję w hurtowni dziecięcej no i są tańsze. Otulacz zresztą też mam znacznie tańszy;-)
Krupka- ja już kiedyś pisałam o tym sporo, chyba nie ma sensu wszystkiego powtarzać. Ja jestem zadowolona a jak ktoś będzie naprawdę zainteresowany to sobie na pewno doczyta co i jak. W każdym razie można tak pieluchować i nie jest to trudne.
Myślę że bez sensu zaśmiecać wątek dalszymi dyskusjami na ten temat

Dziewzyny, czy któraś z Was ma problem z wrastającymi paznokietkami u maluchów? Mój mały u stóp ma te paznokietki krótsze niż opuszek, nawet nie wiem jak to wytłumaczyć. Pediatra kazała po kąpieli odsuwać delikatnie tą skórkę ale boję się ze mu ten paznokieć wrośnie zaraz i będzie go bolało. Jakieś rady? Sugestie?
Byłabym wdzięczna

reklama
latway ja tez zauwazylam ze u mojej niuni tez paznokcie sa bardzo krociutkie i tak jakby wrastaly w paluszek ostatnio urosly ale sie ulamaly i nadal wyglada jakby wrastal ale pediatra nic mi nie mowilna ten temat.

widać przegapiłam tą dyskusję - a szkoda;

dzieki za linki:)

raczej się nie skuszę ;-) - 1. lenistwo, 2. niewiara, ze to tansze, zdrowsze czy duzo bardziej ekonomiczne

A powiedzcie, czy pieluszkujecie dziecko "szeroko" w I-ym m-cu?? Chodzi mi o bioderka i ich prawidłowe wykształcenie.

Krupka- córkę pieluszkowałam 2 pieluchami. Młodemu zakładam jedną bo też w sumie nie wiem- ale jak mi przypomniałaś to chyba zacznę mu zakładać jednak 2 pieluszki- córka problemów nigdy nie miała, ja też nie a mama nas wszystkie pieluchowała podwójnie. Kurcze, zmolestuję chyba koleżankę co ona na to bo właśnie się uczy do egzaminu z pediatrii więc powinna mieć świeże informacje na ten temat.
Hehe, bo z tymi pieluszkami to albo ktoś jest na tak albo na nie;-) Raczej nikt nikogo nie przekona, co najwyżej można zainteresować. Ale wiesz- ja segreguję też śmieci, zbieram nakrętki w domu i przygarniałam kociaki w zimie...itd- schiz taki;-)
Mami- poczekajmy, może któraś dziewczyna wie coś więcej i jutro się wypowie. Nie chcę tam grzebać czy obcinać żeby samej nie narobić sobie biedy z tymi paznokietkami

Nam położna powiedziała: rączki na półokrągło, stópki na płaska. Tak robimy i problemów póki co nie ma.

śmieci tez segreuję, nakretki zbieram, ale aż tak bardzo ekologiczna, to nie jestem;
a korzystasz do prania z tych sławnych osttnio orzechów, czy jednak tradycyjny proszek (nie tylko o pieluchy chodzi, tylko tak w ogóle)

Najbardziej przekonywujący argument co do tetry, to ten z szybszym odpieluchowaniem
Mi o tym pieluszkowaniu położna przypomniała, pediatra ani słowa, w szpitalu tez nic, no i się zastanawiam, jak tam teraz najnowsze zalecenia.

Ostatnia edycja:
no paznokcie obcinać na palcach u rączek na półokrągło, a na palcach u stópek na płasko/kwadratowo.

Tak myślałem, żeby to dopisać, bo można nie zrozumieć, ale miałem "inne" zajęcia.

no paznokcie obcinać na palcach u rączek na półokrągło, a na palcach u stópek na płasko/kwadratowo.

Tak myślałem, żeby to dopisać, bo można nie zrozumieć, ale miałem "inne" zajęcia.

próbowałam to przykleic do tych bioderek i stad moje zdziwienie :-D

a o pieluszkowaniu szerokim nic wam nie mówiła?

reklama
próbowałam to przykleic do tych bioderek i stad moje zdziwienie :-D

krupka to namieszałaś równo hehe

co do pieluchowania podwójnego to mój ortopeda każe pieluchowac . wiktorowi zakładałam ta pieluchę ale Wojtusiowi juz nie bo wiem że sa rożne opinie na ten temat. Kładę dziecko na plecach lub na brzuszku więc chcąc nie chcąc nóżki ma "rozkraczone". a do mojego ortopedy nie mam zaufania bo bo jak byłam z Wiktorem na kontroli chodu to zwracałam mu uwagę że dziecko koślawi stópki a on się nie dopatrzył :sorry2:a dziecko teraz czeka rehabilitacja bo sie uparłam że wedlug mnie koslawi i poszłam gdzie indziej po pomoc.

Do góry