reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

Hej dziewczyny ja to w sumie jeszcze swoje malenstwo w brzuszku nosze ale chcialam juz iwedziec jak trzeba o nie dbac od pierwszych dni dziekuje za cenne wskazowki bede miec je na uwadze i postaram sie je wszystkie zapamietac :-) Usciski dla Waszych pociech i dla Was Dziewczyny za wszystkie rady.

reklama
Emmm- tył trochę dalej podciągam i pieluszkę na 3 składam do środka. U nas lekko zachodzi na pępek ale odstaje przez tą pieluszkę i nie dotyka w sumie. Pępek wygląda w każdym razie ok. A używasz bibułek? Bo mi bardzo ułatwiają życie- kupol idzie out a pieluszka do wiaderka
Aha, i cieszę się że choć jedna mamusia zdecydowała się chociaż spróbować;-)

My uzywamy jak narazie Pampers Newborn i Pampers Premium Care. Z obydwu jestem bardzo zadowlona. Przy kazdej kupce smarujemy kremem Nivea na odparzenia. Jak narazie pupcia ladniutka. Zero odparzen i zaczerwienienia :-)

My też używaliśmy Pampersów Premium Care, ale jak nam się skończyły kupiliśmy te z rossmanna. I też mam takie wrażenie, że są jakieś duże. Więc wczoraj z A. kupiliśmy Dadę i póki co jest oki. Ale jak będą promocje na Pampersy to kupię właśnie je. Dziś pojawiło się malutkie zaczerwienienie i sudocrem do dzieła.Ale jak pisałyście, przy tylu kupkach to rzeczywiście może się zdarzyć. A pupcie też przecieramy chusteczkami nawilżającymi.

a dlaczego?
i w sumie dlaczego tetra??

Powodów jest mnóstwo- tetra dlatego że:taniej, mniej chemii i plastiku przy skórze maluszka i nie zostana po mnie tony śmieci;-) Problematyczne to nie jest więc nie widziałam powodu by nie spróbować
A cieszę się bo nie jestem sama w swoich przekonaniach- w kupie zawsze raźniej hihi

My mamy teraz pieluchy premium care pampers i rzeczywiście jakieś słabe, dziwnie pachną jakby plastikiem. Teściowie kupili nam po promocji zwykłe pampersiaki ponad 200szt w selgrosie, więc zapas mamy. Dada chciałam kupić w biedronce ale trzeba się spieszyć, bo rozkupują u nas szybko.
Zauważyłam dziś zaczerwienienie na pupce i sudocremem posmarowałam. Tak to się cieszyłam, że ładną ma skórkę.

Alice...może spróbuj wietrzyć pupę? ja przy zmianie pieluszki staram się, żeby młoda sobie nóżkami bez pampersiaka pofikała:) bo powietrze dobrze działa na różne stany zapalne itd:)

Powodów jest mnóstwo- tetra dlatego że:taniej, mniej chemii i plastiku przy skórze maluszka i nie zostana po mnie tony śmieci;-) Problematyczne to nie jest więc nie widziałam powodu by nie spróbować
A cieszę się bo nie jestem sama w swoich przekonaniach- w kupie zawsze raźniej hihi
mnie sie wydaje, ze oszczednosci jednak niewielkie, a i smieci po praniu sporo - moze jest mniej, ale tak znow bardzo ekologoczne to to nie jest

chemia i plastik przy skorze? - mnie sie zdaje, ze przy tetrze łatwiej o odparzenie

reklama
Krupka;) odparzenia przy tetrze raczej są mniejsze..bo to naturalny składnik;) ja gdyby nie moje lenistwo zainwestowałabym w pieluchy ekologiczne wielorazowego użytku:)

Do góry