reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

reklama
ja tak sobie własnie myslałam o tym octenisepcie czy on aby za słaby nie jest jak na pępuszek- wygodny owszem, odkaża owszem, ale....... juz pisałam że robi furorę-taka moda na niego a ja to zawsze do mody jak do jeża. Spiryt 70 % a i nawet jak Dorotka pisała czysty na zmiane z r-rem filetu to chyba najlepiej.-

myslisz, ze w szpitalu kierowaliby się tylko modą?

Mi w szpitalu octaniseptem przemywali też rane po cc. A w domu razem z młodym dzieliliśmy się jedną buteleczką. Mi się rana ślicznie zagoiła, a jemu pepuszek ślicznie odpał:-)

Kasia-czkwaka to standard - nie ma sie czym martwić. Mój synek w brzuchu miał bardzo często czkawkę i po urodzeniu też non-stop go męczyła. Teraz córeczka tyle w brzuchu nie czkała i po urodzeniu mniej ją męczy niżsynka,ale też miewa po jedzonku kilka razy dziennie. Na czkawkę dobrze jest podać smoczek/cycusia/butlę, bo ssanie powoduje jej wyhamowanie. Albo też przytulić po prostu,otulić kocykiem i pokołysać. Dzieci mają też czkawkę z zimna- kiedyś w to nie wierzyłam,ale tochyba prawda z moich obserwacji. Mała bardzo często dostaje czkawki przy przebieraniu i jak ma chłodne rączki.Głupie to jakieś ale coś w tym chyba jest.

a w jakiej pozycji spia Wasze dzieci, mój często się bardzo odchyla głowką w tył, nie wiem czy tak można?

a co do czkawki wyczytałam, że dobrze posmerać delikatnie pieluszka po nosku bo jak kichnie to czkawka przejdzie

Hihi... trzeba wypróbować z tym kichaniem na czkawkę. Poli przechodzi jak ją poprzytulać, ewentualnie pozmieniać pozycję - w którejś przejdzie.

Maksymilianek śpi na boczkach, czasami odchyla główkę do tyłu.. ale jak zaśnie to ja mu ją poprawiam bo mam wrażenie że mu nie wygodnie...
mój Szkrab zaczął się przekręcać na plecy :szok: muszę pójść do sklepu takie poduszeczki kupić żeby mi się chłopaczyna nie przekręcał!

reklama
Do góry