reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

reklama
Mój Ojciec zrobił już pępkowe z sąsiadami a wczoraj rodzice do nas przyjechali -ciężkie warunki ponad 100km w tej chlapie i u nas pępkowe opijali- to może kikut szybciej odpadnie :-D.

dziewczyny, ale kupy naszych maluchów póki co nie śmierdzą - hard core sie zacznie, jak zaczną jesc normalne jedzenie;-)

A nam pępek nie chciał odpadać po octanisept ani po spirytusie i położna kazała przemywać, wręcz moczyć w wodzie z szarym mydłem, podobno w klinice w Krakowie tylko tak stosują, jakieś niby nowatorskie i wtedy pępek odpadł chyba po 2 dniach, jak się przyłożyliśmy. z początku sceptycznie bo się nam wydawało,że trzeba wysuszyć a nie wymoczyć, ale proszę pomogło. I znów położna miała rację, swoją drogą równa babka i widać że się doszkala.

reklama
Ja używam tego octaniseptu wlasnie.. Jak narazie nic nie odpadło, a naokoło pepka na brzuszku małej zaczęła luszczyc sie skóra .. :/ zupełnie nie wiem od czego??

Do góry