reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

tylko że ta szczepionka BCG nie chroni przed gruźlicą płucną a narządową
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=91&to=szczepionka

uwielbiam słowa wytrychy "relatywnie niska skuteczność" i "wyższa skuteczność"- (czyli od tej niskiej); "w świetle obecnej wiedzy", "nie ma jednolitej opinii na temat czasu trwania ochrony"- jak dla mnie te słowa PZH mówią że jest ona do d... a nie do ochrony:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
eee to ja nie douczona w tej dziedzinie, muszę poczytać
ale nie zmienia to faktu, że ja muszę zaszczepić bo nie wiem czy zostaniemy w Belgii a po powrocie do Polski mała będzie miała brakujące szczepienie, więc tak czy siak musze się wokół tego zakręcić

Ewelina ja smaruję kremem Proderm.. tutaj podobno najlepszy dla dzieciaczków.. oliwką jedynie główkę smaruję..
oliwka z reguły moim zdaniem wysusza a nie nawilża dlatego jej nie używam..

czym smarujecie ciałko po kapieli? ja narazie tylko oliwką ale z drugiej strony oliwka zatyka pory...
ja nie smaruje niczym. do kapieli dodaje olejek firmy mustela, on delikatnie natłuszcza skore dziecka.

dziewczyny jakiś przełom w kikucie u nas!!! zrobiła sie cieniutka taka skora która trzyma gruby kikut z reszta pępka. ale juz nie jest to ogromniasta gamoła przy pępku. wyobrażacie sobie zeby tyle kikut sie trzymał ? i to suchy jak wiór a cały czas tak mocno przyklejony był.

U nas też jeszcze trzyma i nie zapowiada się żeby odpadł w najbliższym czasie... To chyba od dziecka jednak zależy. Przy synku to odpadł jakoś po 10dniach,a mało co przemywałam go. A teraz przecieram spirytusem kilka razy dziennie a on ani myśli odpaść

Pati:p a od Twojego 2 tygodnie;P więc też kupa czasu:p a ja nadal w dwupaku:no::szok::dry: wstałam już i pomyślałam sobie...jakby miło było już urodzić...:sorry2:

reklama
Dziewczyny dziś rano zauważyłam, że Mały ma na ubranku ślady zaschniętej krwi od kikuta. Myślicie, że mógł go sobie podrażnić przez ubranko? Zawijam pieluszkę, żeby był dopływ tlenu i przecieram go octeniseptem i gazikiem.

Do góry