reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

A moj Julek odparzył sobie skóre miedzy paluszkami wskazującym i srodkowym:wściekła/y: U obu rączek:wściekła/y: To od tego ciągłego ciumkania piąstek w buzi:wściekła/y: Najgorsze jest to ze nie bardzo mam pomysł jak mu to leczyc:wściekła/y: No bo czym posmarowac jak on ciagle do buzi bierze. Narazie w dzien sypie pudrem i kłade rekawiczki a na noc sudokremem. No ale rekawiczki ciagle sciaga a jak nie da rady to rekawiczke wcina. Poprawy nie widze zadnej, a wrecz gorzej jest.
Jak sie stosuje makę ziemniaczaną, moze ona cos pomoze i w miare bezpieczna bedzie??
wspolczuje. musze swojej lapki rano obejrzec,bo tez ciumka

chyba uzywas jak talk,czyli myjesz, wycierasz do sucha i tak delikatnie ta make wcierasz w ranki.ale upewnij sie jeszcze

reklama
A moj Julek odparzył sobie skóre miedzy paluszkami wskazującym i srodkowym:wściekła/y: U obu rączek:wściekła/y: To od tego ciągłego ciumkania piąstek w buzi:wściekła/y: Najgorsze jest to ze nie bardzo mam pomysł jak mu to leczyc:wściekła/y: No bo czym posmarowac jak on ciagle do buzi bierze. Narazie w dzien sypie pudrem i kłade rekawiczki a na noc sudokremem. No ale rekawiczki ciagle sciaga a jak nie da rady to rekawiczke wcina. Poprawy nie widze zadnej, a wrecz gorzej jest.
Jak sie stosuje makę ziemniaczaną, moze ona cos pomoze i w miare bezpieczna bedzie??

W mace mozesz wykapac w krochmalu (ok. 5 lyzek maki na wanienke, rozpuscic najpierw w niewielkiej ilosci wody i dodac do kapieli), a tak normalnie to na odprzenia jak zasypke, na osuszona skore po umyciu, maka to rewelacja, u nas sie sprawdza nie raz:)

Biedulek :-( czyli pewnie nas tez to spotka...u nas poki co cala broda pryszczata od sliny :-(

Moja ma odparzenia na szyi i pod pachami prawdopodobnie przez alergie. Stosujemy krem trojaktywny z emolium Apteka internetowa Galen : EMOLIUM P Krem trójaktywny 50ml - 21,07zł i myjemy w mydelku dla skory podraznionej . Juz widze lekka poprawe ;-) Wczesniej uzywalam wlasnie maki ale nie bylo poprawy.
ilona u nas to samo:no:.Ja juz nie wiem jak tego sie pozbyc.Szczegolnie na szyjce.Smaruje bepanthenem i czasem to znika ale za pare dni wychodzi znowu. I za uszkami tez jej sie zaczerwienienia czasem pojawiaja.
A wogole to buzke ma strasznie sucha i chropowata. Dostalam kolejny krem od lekarza ale po nim tez zaraz robi sie czerwona i placze jakby ja swedzialo:no:.
juz nie wiem co robic tak mi jej szkoda...

ilona u nas to samo:no:.Ja juz nie wiem jak tego sie pozbyc.Szczegolnie na szyjce.Smaruje bepanthenem i czasem to znika ale za pare dni wychodzi znowu. I za uszkami tez jej sie zaczerwienienia czasem pojawiaja.
A wogole to buzke ma strasznie sucha i chropowata. Dostalam kolejny krem od lekarza ale po nim tez zaraz robi sie czerwona i placze jakby ja swedzialo:no:.
juz nie wiem co robic tak mi jej szkoda...

A to nie skaza bialkowa?

reklama
nie mam pojecia. Juz bylam z nia kilka razy u lekarza i u pielegniarki z ta skorka i nic tylko kremy daja o masci i mowia ze samo przejdzie z czasem bo male dzieci tak maja:szok::no:.

cala anglia:wściekła/y: ewelia na ta skorke miedzy paluszkami proponuje taka masc co to sie stosuje na brodawki i nie trzeba jej zmywac..bodajze nazywa sie lansinoh? jedna pielegniarka mowila ze stosowala to na sucha skorke, niekoniecznie piersi, i zaraz jej przeszlo a maly moze to zlizac:tak:

Do góry