reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ja wlasnie zalozylam huggiesa a pozniej wzielam mala do nosidelka, bo troche marudzila (ktore nota bene jest do d... musze kupic chuste :confused2:) i po pol zaczela juz calkiem sie krecic,wiec stwierdzila,ze idziemy na gore sie pobawic. wyciagam z nosidelka, a ona mokra az po piersi i zprzodu i z tylu,ale tak kompletnie. tylko pytanie,czy to przypadkiem nie nosidelko scisnelo i wszystko sie wylalo? ale nawet jesli to pieluchy tez mialy swoj udzial,bo wczoraj tez probowalam, miala pampersa i nic.
a z tych zwyklych z morrisona sa ok, probowalam 2 paczki jedynek. kupilabym jeszcze,ale u mnie w miescie nie ma morrisona a specjalnie jechac mi sie nie chce. cena to chyba polowa z pampersow;-)

reklama
Nie podnosic, ale przy przewijaniu jak lapie za te nozki i podciaga do gory dupke ciagnac za nie. Czy ja jakas slepa jestem :eek:

Dziunka,w tym temacie się z tobą zgadzam. :-) Też pierwsze co mi przyszło do głowy, to to, że Zawitkowski ciągnie dziecko za nóżki. Mi też kategorycznie zabronił tego lekarz z poradni prelukacyjnej. :-)

ja probowalam te z tesco, ale one jakos tak pecznieja jak sie siuski zbieraja..... ostatecznie kupuje pampersy, jhak tylko sa jakies promocje to kupuje wiecej.....ostatnio wlasnie w morissonie byly pampersy active fit za £5...i sa super.....najlepsze pieluszki jakie mialysmy.....:tak:

najpierw byla promocja w wilko a potem w morrisonie i mam cala szafe zapchana pampersami od 3, 4 , 4+ i niewiem czy 5 nie mam :-D
ale mam niektore acti fit, jakies simply dry i te na noc z ksiezycem i 12h

Dziunka,w tym temacie się z tobą zgadzam. :-) Też pierwsze co mi przyszło do głowy, to to, że Zawitkowski ciągnie dziecko za nóżki. Mi też kategorycznie zabronił tego lekarz z poradni prelukacyjnej. :-)
no ja za nóżki nie ciągnę, ale kręcę dzieckiem na przewijaku na prawo i lewo :) tylko ja nie za nóżkę, a pod dupkę łapię

a czy ktoras z was pielu****e wielo bo rzadko jestem ostatnio na forum i nie jestem na biezaco
ja przerzucilam sie na wielo i jestem bardzooo zadowolona
nie uzywam zadnych kremow do pupy a Helenka nie ma ani sladu zaczewienienia
nie mowiac juz o skutkach ubocznych wielo czyli to ze ucze sie szyc na maszynie i robic na druyach - do tej pory mialam problemyz przyszyciem guzika :zawstydzona/y:

a czy ktoras z was pielu****e wielo bo rzadko jestem ostatnio na forum i nie jestem na biezaco
ja przerzucilam sie na wielo i jestem bardzooo zadowolona
nie uzywam zadnych kremow do pupy a Helenka nie ma ani sladu zaczewienienia
nie mowiac juz o skutkach ubocznych wielo czyli to ze ucze sie szyc na maszynie i robic na druyach - do tej pory mialam problemyz przyszyciem guzika :zawstydzona/y:

Ja nie, ale na chustoforum masz watek o pieluchach. Zreszta tam wiele mam tak wlasnie pielu****e. Ostatnio nawet na spotkaniu Klubu Kangura ogladalam pieluszki i jesli chodzi o kolorystyke to bajer normalnie :-D

Luandzia powiem Ci nawet ze gdyby nie moje lenistwo - bo pampers lapie i wyrzucam, a tu trzeba prac, i to ze nie mam gdzie suszyc to na wielorazowki zdecydowalabym sie napewno. No to doslownie bajer jest :-D

reklama
A moj Julek odparzył sobie skóre miedzy paluszkami wskazującym i srodkowym:wściekła/y: U obu rączek:wściekła/y: To od tego ciągłego ciumkania piąstek w buzi:wściekła/y: Najgorsze jest to ze nie bardzo mam pomysł jak mu to leczyc:wściekła/y: No bo czym posmarowac jak on ciagle do buzi bierze. Narazie w dzien sypie pudrem i kłade rekawiczki a na noc sudokremem. No ale rekawiczki ciagle sciaga a jak nie da rady to rekawiczke wcina. Poprawy nie widze zadnej, a wrecz gorzej jest.
Jak sie stosuje makę ziemniaczaną, moze ona cos pomoze i w miare bezpieczna bedzie??

Do góry