reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ilona u nas to samo:no:.Ja juz nie wiem jak tego sie pozbyc.Szczegolnie na szyjce.Smaruje bepanthenem i czasem to znika ale za pare dni wychodzi znowu. I za uszkami tez jej sie zaczerwienienia czasem pojawiaja.
A wogole to buzke ma strasznie sucha i chropowata. Dostalam kolejny krem od lekarza ale po nim tez zaraz robi sie czerwona i placze jakby ja swedzialo:no:.
juz nie wiem co robic tak mi jej szkoda...

To najprawdopodobnie alergia!!!! Zmien koniecznie mleko-polecam nutramigen , a jesli karmisz piersa przejdz na diete!!
Kup ten krem z serii emolium koniecznie trojaktywny-u mnie widac popawe (na allegro jesli nie masz mozliwosci zakupu w pl) to na szyje i pachy. Na buzie i uszki krem elo-baza lub zapytaj Mary o angielska nazwe (ja mam skleroze). Musisz dzialac kochana bo dzidzius sie meczy, a z tego co piszesz ja obstawiam ALERGIE. I najlepiej kup mydelko dla alergikow lub cos z serii oilatum/emolium. Koniecznie przemywaj szyjke/uszka/pachy w dzien i smaruj kremem.

A to nie skaza bialkowa?

Tak to wyglada niestety!!

Ostatnia edycja:
reklama
To najprawdopodobnie alergia!!!! Zmien koniecznie mleko-polecam nutramigen , a jesli karmisz piersa przejdz na diete!!
Kup ten krem z serii emolium koniecznie trojaktywny-u mnie widac popawe (na allegro jesli nie masz mozliwosci zakupu w pl) to na szyje i pachy. Na buzie i uszki krem elo-baza lub zapytaj Mary o angielska nazwe (ja mam skleroze). Musisz dzialac kochana bo dzidzius sie meczy, a z tego co piszesz ja obstawiam ALERGIE. I najlepiej kup mydelko dla alergikow lub cos z serii oilatum/emolium. Koniecznie przemywaj szyjke/uszka/pachy w dzien i smaruj kremem.
Wiem ze mala sie meczy:no:,od kilku dni czesto placze i marudzi.A nutramigen to rodzaj mleka? Niewiem czy tu w anglii jest

Nutramigen to preparat mlekozastepczy dla dzieci ze skaza bialkowa, zapytaj lekarza o to mleko. Wiem niestety ze w Angli jest ciezko bo u nich wszystko jest normalne i na wszystko przepisuja paracetamol. Jakis czas temu mieszkalam w Angli i bylam przerazona ich podejsciem :szok:

Oh jaka ja durna:wściekła/y:

Nie pomyslalam o masci na brodawki, przeciez Bephanten jest na brodawki i na odparzenia, to w razie czego mu nie zaszkodzi:tak: Ale jestescie super:tak:

Co do policzkow to nie wierzcie lekarzom ze tak musi byc i przejdzie, mojemu kuzynowi tez tak mowili, a ja im juz miesiac temu mowilam ze te poliki suche i blyszczace to alergia, nie sluchali a teraz jakie ma to az sie plakac chce. Na szczescie smaruja kremem Oilatum bodajrze i juz jest o niebo lepiej. Ale na mleko hipoalergiczne musza przejsc:tak:

Wiem ze mala sie meczy:no:,od kilku dni czesto placze i marudzi.A nutramigen to rodzaj mleka? Niewiem czy tu w anglii jest

Mary tez na to mleko przeszla, moze bedzie cos wiecej wiedziec.

Jak bylam w pl to specjalnie (zanim lekarka nam przepisała nutramigen1) dzwoniłam do pl lekarki w Irlandii zapytać sie czy oni maja ten specyfik(...) no i powiedziała że jak najbardziej. Jutro wybieram sie do GP po recepte wiec dam znać co i jak. Jak w Ie mają to w Anglii też myslę :tak: - dostepne tylko w aptekach oczywiście

reklama
Do góry