reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

A moje dziecko wyłysiało z przodu, ma ogromne zakole. Myślałam, ze włoski wycierają się z tyłu?! A może to mąż swoim zarostem przy odbijaniu powycierał? Syn wygląda jak dziadek :-D

I jeszcze te śmierdziuchy bąki. I kto tu mówił, że niemowlaczki ładnie pachną. Podejrzewam, że te bąki to od tego, że nie robił długo kupy, ale sadzi mocniej śmierdzące nawet 5 razy mocniejsze niż jego tatulek :-D
moja amelka tezpotrafi dac czadu z tymi baczkami....:tak::-D
a jesli chodzi o wloski to pamietam, ze jedna z dziewczyn pisala, ze jej starsza corka tez tak miala, ale nie pamietam ktora:sorry2:

reklama
A teraz zauwazylam w kolysce malego na poduszce pojedyncze włoski :-( Tyle hodował je a teraz powypadaja?

Tak, powycieraja sie i powypadaja, tak sie dzieje bardzo czesto. Meszek zginie, a zaczna rosnac mocne wlosy. Asi nie wypadaja o dziwo i rosna ( na czubku ma juz tak pozawijane, zaczesane, jak stare dziadki co sa z przodu lyse a na czubku maja wlosy:-D), z tylu tez rosna, ale z przodu stanely w miejscu i troche ich malo - taki delikatny puszek :tak:

A z tymi baczkami to nie wiem, ale moja nie puszcza wlasciwie wcale...

Mój mały też jakoś z tymi prukami mniej ;-) , może przez zmienie mleka.
A łysieje po boczkach bo śpi na boczkach;-) a z tyłu ma busz... :):-)

moja mała przeważnie śpi na boczku więc jak ulewa to nie ma z tym problemu kilka razy spała na brzuszku z główka w bok i było ok, wcześniej spanie na brzuszku spawdzałam w dzień na moim łóżku , jak zasnęła to obserwowałam ją czy nie położy główki na płasko ale ona ani drgnie;-) wwidocznie jej bardzo wygodnie więc czasem tak też śpi

moja mała przeważnie śpi na boczku więc jak ulewa to nie ma z tym problemu kilka razy spała na brzuszku z główka w bok i było ok, wcześniej spanie na brzuszku spawdzałam w dzień na moim łóżku , jak zasnęła to obserwowałam ją czy nie położy główki na płasko ale ona ani drgnie;-) wwidocznie jej bardzo wygodnie więc czasem tak też śpi

Mi mowila i polozna i pediatra i w szpitalu, ze jak klade spac na brzuszku to caly czas pilnowac. Moja "dziobakuje" i czesto lezac na brzuszku zamiast miec glowke na boku podnosi ja i dziobie szukajac cyca. A jak sie zmeczy to juz glowki nie odwroci na bok :sorry2:

A moje dziecko wyłysiało z przodu, ma ogromne zakole. Myślałam, ze włoski wycierają się z tyłu?! A może to mąż swoim zarostem przy odbijaniu powycierał? Syn wygląda jak dziadek :-D

I jeszcze te śmierdziuchy bąki. I kto tu mówił, że niemowlaczki ładnie pachną. Podejrzewam, że te bąki to od tego, że nie robił długo kupy, ale sadzi mocniej śmierdzące nawet 5 razy mocniejsze niż jego tatulek :-D
uuuuuu gdyby u nas były 5x mocniejsze to ja bym musiała się wyprowadzić bo bym tego nie wytrzymała zresztą myślę że sąsiedzi też by musieli :-):-):-):-)
Mi mowila i polozna i pediatra i w szpitalu, ze jak klade spac na brzuszku to caly czas pilnowac. Moja "dziobakuje" i czesto lezac na brzuszku zamiast miec glowke na boku podnosi ja i dziobie szukajac cyca. A jak sie zmeczy to juz glowki nie odwroci na bok :sorry2:
Igor też dziobakuje z tym że on na bok główkę obróci ale nie lubi tak leżeć

moja mala lubi sobie lezec i pospac na brzuszku i sama sobie glowke obraca, czasem nawet podczas snu przekreca z jednej strony na druga...ale i tak zawsze jestem obok jak spi na brzuszku...tak dla pewnosci:tak:

reklama
Moja "dziobakuje" i czesto lezac na brzuszku zamiast miec glowke na boku podnosi ja i dziobie szukajac cyca. A jak sie zmeczy to juz glowki nie odwroci na bok :sorry2:

To tak jak moja, od razu glowe podnosi i dzięcioł i tak zostaje az sie zacznie denerwować i buczeć w podłoże.Generalnie nie lubi na brzuszku lezec.

Do góry