reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

moja położna nic nie mówiła o pieluszkowaniu..
ale ja nie wiem czy w ie wogóle sę pieluszkuje ... i czy oni na to patrzą...:confused2:
więc może lepiej będę sama od siebie pieluszkować....tyko nie wiem czy to może np zaszkodzi małej

reklama
moja położna nic nie mówiła o pieluszkowaniu..
ale ja nie wiem czy w ie wogóle sę pieluszkuje ... i czy oni na to patrzą...:confused2:
więc może lepiej będę sama od siebie pieluszkować....tyko nie wiem czy to może np zaszkodzi małej
KaMcia
Ja nie pieluszkuje. w pl są różne rozbieżne opinie na temat profilaktycznego pieluszkowania a sama nie mam zamiaru podejmowac decyzji i dzialan ktore moga zaszkodzic. Ufam mojej gp i jej zostawiam podejmowanie decyzji zwiazanych z dzialaniem zdrowotnym...
A z innej beczki;
kupilas sobie wit d dla malej?
tutaj nikt nic nie mowil a w aptece mozna normalnie bez problemu dostac :tak:

to ja już nie wiem czy pieluszkować czuy nie..
ale jak mówicie że nie ..
a właśnie czekałam konkretnie na opinię mary ... bo też w ie i też masz dziewczynkę... :)
więc chyba lepiej mnic nie działać na własną rękę...

a wit D kupiłam w pl i daję po kropelce...

to ja już nie wiem czy pieluszkować czuy nie..
ale jak mówicie że nie ..
a właśnie czekałam konkretnie na opinię mary ... bo też w ie i też masz dziewczynkę... :)
więc chyba lepiej mnic nie działać na własną rękę...

a wit D kupiłam w pl i daję po kropelce...
KaMcia
Jak byłam na wizycie u gp 2tyg po ur małej powiedziała ze jedno bioderka jej klika ale to jest normalne że niektóre maluszki tak mają i potwierdziłam to w kilku źródłach. Oczywiście zmartwiłam sie bo wcześniej nikt nic nie zauważył ale z drugiej strony moze to również być dowód na to ze ta moja gp jest dobra bo zauwazyła coś czego inni nie widzieli. W każdym razie to powinno samo minać w miarę rozwoju organizmu - będziemy obserwować a jak zajdzie potrzeba to interweniować.

Moja Martynka też jest "pośladkowa" ;-) na usg bioderek byliśmy już 2x, bo coś jej tam klikało i pediatra szybko nas skierowała. na pierwszym usg wyszło, że ma te bioderka niewykształcone. mieliśmy pieluszkować i wykonywać ćwiczenia (rowerek i szerokie rozkładanie nóżek) i nosić ją "na żabkę". na drugim usg wyszło, że prawe bioderko jest w porządku, a lewe (to w którym coś przeskakiwało) jeszcze nie , więc nadal peluszkujemy i ćwiczymy i 11 lutego mamy kolejne usg

Moja Martynka też jest "pośladkowa" ;-) na usg bioderek byliśmy już 2x, bo coś jej tam klikało i pediatra szybko nas skierowała. na pierwszym usg wyszło, że ma te bioderka niewykształcone. mieliśmy pieluszkować i wykonywać ćwiczenia (rowerek i szerokie rozkładanie nóżek) i nosić ją "na żabkę". na drugim usg wyszło, że prawe bioderko jest w porządku, a lewe (to w którym coś przeskakiwało) jeszcze nie , więc nadal peluszkujemy i ćwiczymy i 11 lutego mamy kolejne usg
no ja jestem ciekawa co mi tam powiedza....
jutro mam wizyte health visitor znowu....ale przezaznie to jakos nic z tych wizyt nie wynosze...:sorry: ale co...lepiej niech przychodzi niz jak by nikt nie przychodzil...:sorry:

reklama
Mi na sz.r. mowili zeby proilaktycznie pieluszkowac, ale jak pediatra powiedziala ze z bioderkami na oko ok to dalam sobie spokoj, zobaczymy pozniej na usg. Na razi staram sie trzymac mu nogi na zabke :)

Do góry