reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Nie wiem na czym to polega ale moje dziecko od poczatku spi na wszystkich stronach bez problemu. De facto pozycja na brzuszku jest przez nią tolerowana chyba najlepiej. Spi srednio 5-6 godzin codziennie na brzuszku. Kladlam ja tak od poczatku - spala na "okraglo" to znaczy ze za kazdym razm byla odkladana do lozeczka w inna strone, dookoła ciała. Teraz to ja mam opory przed kładzeniem jej ale na plecach - kilka razy mi sie ulala nieszczesliwie i mialam wielka awanture :). Generalnie ona chyba lubi spac na brzuszku.

Odparzen nie miala ani razu i zastanawiam sie czego jest to wynikiem? Moze tego ze kapie ja codziennie w plynnej parafinie, masuje i kremuje przy uzyciu kremu bambino i nie przesadzam z chusteczkami... nie wiem, a moze to taka skora.

Rana po szczepionce zagojona, blizna zrobila sie ladna, wlosy nadal na gowce :), rosnie w sile: podnosi sie na ramionach i unosi nogi kiedy lezy na brzuszku, potrafi mi zrobic mostek podczas przebierania pieluchy, i wyrywa mi butelke z reki jak nie chce byc karmiona.

Nie wiem na czym to polega ale moje dziecko od poczatku spi na wszystkich stronach bez problemu. De facto pozycja na brzuszku jest przez nią tolerowana chyba najlepiej. Spi srednio 5-6 godzin codziennie na brzuszku. Kladlam ja tak od poczatku - spala na "okraglo" to znaczy ze za kazdym razm byla odkladana do lozeczka w inna strone, dookoła ciała. Teraz to ja mam opory przed kładzeniem jej ale na plecach - kilka razy mi sie ulala nieszczesliwie i mialam wielka awanture :). Generalnie ona chyba lubi spac na brzuszku.

Odparzen nie miala ani razu i zastanawiam sie czego jest to wynikiem? Moze tego ze kapie ja codziennie w plynnej parafinie, masuje i kremuje przy uzyciu kremu bambino i nie przesadzam z chusteczkami... nie wiem, a moze to taka skora.

Rana po szczepionce zagojona, blizna zrobila sie ladna, wlosy nadal na gowce :), rosnie w sile: podnosi sie na ramionach i unosi nogi kiedy lezy na brzuszku, potrafi mi zrobic mostek podczas przebierania pieluchy, i wyrywa mi butelke z reki jak nie chce byc karmiona.

Z ta pupa to chyba skora. Z Julia jechalam na chusteczkach i sudocremie i nie miala ani jednej kropki, a teraz robilam tak samo i pupa odparzona :zawstydzona/y: dodam jeszcze, ze Julia ma taka tlusta skorke i jest sniada, a Asia bardziej sucha i ma jasna karnacje wiec moze tez bardziej wrazliwa?
Gratuluje postepow coruni ::-)

A teraz zauwazylam w kolysce malego na poduszce pojedyncze włoski :-( Tyle hodował je a teraz powypadaja?

Moj synus jest praktycznie lysy na gorze, zostal my maly meszek.... z tylu ma bujny busz... ogromne zakola a do okola glowy idzie mu wystarta "aureola" smiejemy sie ze teraz po chrzcinach to wkoncu wyszedl z niego diabelek :-D i zostal sam aniolek z aureolka :-)

Moj synek praktycznie spi tylko na brzuszku.... od poczatku go kladlam i na brzuszek i na plecki i na kazdy boczek, ale ta pozycje lubi najbardziej...

glowke obraca sobie superancko jednym ruchem :tak::tak:
Nie boje sie ze mu sie cos stanie... ja i moje kuzynostwo tez tylko na brzuszku spalismy i jestesmy cali i zdrowi... a im wiecej lezy na brzuszku tym ma silniejsza glowke...
na pleckach spi w wozeczku, a na boczkach do drzemek :-)

Pupka niuni juz coraz lepiej, masc na zamowienie czyni cuda :tak::-)

Wczoraj przeszlismy na pampersy "trojki", bo w "dwojki" mloda ledwo sie wciska:sorry2: troche szkoda, ze dluzej nie wytrzymala, bo dwojek w paczce jest 94, a trojek tylko 62, wiec biorac pod uwage ze tych pierwszych starczalo nam na troszke ponad tydzien, to teraz chyba dwa razy w tyg bedzie trzeba nowa paczke kupic :baffled: Mam nadzieje , ze mloda zacznie mniej kupkac :sorry2:

Pupka niuni juz coraz lepiej, masc na zamowienie czyni cuda :tak::-)

Wczoraj przeszlismy na pampersy "trojki", bo w "dwojki" mloda ledwo sie wciska:sorry2: troche szkoda, ze dluzej nie wytrzymala, bo dwojek w paczce jest 94, a trojek tylko 62, wiec biorac pod uwage ze tych pierwszych starczalo nam na troszke ponad tydzien, to teraz chyba dwa razy w tyg bedzie trzeba nowa paczke kupic :baffled: Mam nadzieje , ze mloda zacznie mniej kupkac :sorry2:

My już od tygodnia na 3'kach lecimy :tak:
Dobrze ze skala 3 bardziej ropięta w przedziałach kg.. no bo az do 9kg jesli dobrze pamietam...

reklama
my od wczoraj na 3, bo w 2 mała już nie wchodziła! i fakt, że te oznaczenia jakieś lewe, bo 2 niby do 6 kg, a Martynka waży 5300 (ważona przedwczoraj) i już się w nie nie mieściła

Do góry