reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Jak pępunio odpadnie nadal trzeba dbać o niego jak dotychczas. U nas jeszcze się trzyma a synek ma 18 dni?! Narazie się nie martwie bo koleżanki synkowi odpadł po 3 tygodniach. Może za delikatnie sie z nim obchodzę?

reklama
Jak pępunio odpadnie nadal trzeba dbać o niego jak dotychczas. U nas jeszcze się trzyma a synek ma 18 dni?! Narazie się nie martwie bo koleżanki synkowi odpadł po 3 tygodniach. Może za delikatnie sie z nim obchodzę?

A odchylasz go i polewasz wtedy spirytusem ? Bo polewanie z wierzchu nic nie da.

Ja kupiłam zamiennik Oillatum o nazwie Oillan-to też jest z parafiną.

Dziewczyny moja mała jak była teraz sama w szpitalu to odpadł jej pępek.
Ma teraz taki normalny jak człowiek.
Czy teraz tez trzeba go czymś przemywać i jakos specjalnie o niego dbać?
Czy można go już moczyć ?

Pytam, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek.

U Julki bralam patyczek do ucha, moczylam w wodzie i normalnie nim tam w srodku przemywalam :tak:

ja mocno odchylałam i patyczkiem zamoczonym w spirytusie dokładnie tam bobrowałam w środku a i tak odpadł po ponad 3 tygodniach.
Podobno to zalezy od grubości pępowiny.

Mojej malej odpadl w szpitalu po ok. tygodniu, ale oni jej przez ten cas normalnie nie kapali wiec byl caly czas suchy. Tutaj (w Szkocji) nie uzywa sie tez spirytusu, tylko wode do pielegnacji i pepki tak samo szybko odpadaja.
A jak juz odpadnie to nie trzeba nic robic, tylko normalnie myc jak inne czesci ciala.

Dziewczyny, jak długo powinno się prasować te wszystkie garnitury dziecku ?? Ja już wymiękam :growl: Na dodatek Zośka jest taka malutka, że mam za mało śpioszków dla niej więc trzeba je na okrągło prać ręcznie, ale to nie problem bo pierze tatuś, mi zostaje to cholerne prasowanie :growl: Długo jeszcze ????????

reklama
Dziewczyny, jak długo powinno się prasować te wszystkie garnitury dziecku ?? Ja już wymiękam :growl: Na dodatek Zośka jest taka malutka, że mam za mało śpioszków dla niej więc trzeba je na okrągło prać ręcznie, ale to nie problem bo pierze tatuś, mi zostaje to cholerne prasowanie :growl: Długo jeszcze ????????
ja nie mam pojecia ale do pol roku napewno bede prasowala

Do góry