reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ja tez zaczelam stosowac oliatum, ale mam wrazenie, ze zamiast lepiej jest duzo gozej, :( wczesniej przez pierwszy tydzien mylam po prostu woda i mydelkiem dla niemowlat, ale pozniej przyjechali rodzice i nawiezli mase kosmetykow, ponoc hipoalergicznych, nivea i niestety zaczely sie problemy. nivea juz odstawilam i zastanawiam sie nad odstawieniem oliatum, bo moja Kianka na buzi zaczyna miec jedna wielka ranke - nie dosc ze sie luszczy i w tym miejscu skora bardziej czerwona to doszly czerwone krosteczki. nie wiem czy to czyms smarowac. tu oczywiscie nic mi nie poradza, bo zalecaja tylko wode i ewentualnie mydelko dla niemowlat...

To moze zostan przy tej wodzie i mydle skoro bylo dobrze:tak:

A ja zakupilam dzis Oilatum... Tak kazali i w szpitalu i dzis polozna. Bo Asia jest przenoszona i tylko to moge stosowac na jej skorke-ma sucha, a do tego tak jej schodzi w faldkach i nie wiem czy to luszczenie czy pekanie :sorry:. I pod zadnym pozorem oliwki... Drogie bylo, bo 34 zl i do tego mala w sumie butelka, na dlugo nie starczy :sorry: Ale jak piszecie ze nie pomaga to az sie boje zastosowac :eek:

Czym smarujecie buzke po myciu? Bo ja nie mam pojecia czy smarowac kremem czy niczym :zawstydzona/y:

reklama
mi połozna kazała dawac przed jedzeniem żeby maluch od razu"zajadł" bo one są obrzydliwe w smaku.
ja daję jak mi się przypomni. Osobiście nie próbowałam, ale jak przytuliłam Gaję po podaniu witamin i mi chuchnęła, to ni ebyło to przyjemne :sorry:
od dziś daję na łyzeczce, bo wkroplic kilka kropelek do ruchliwej buzi było zbyt trudno...

ja tez zaczelam stosowac oliatum, ale mam wrazenie, ze zamiast lepiej jest duzo gozej, :( wczesniej przez pierwszy tydzien mylam po prostu woda i mydelkiem dla niemowlat, ale pozniej przyjechali rodzice i nawiezli mase kosmetykow, ponoc hipoalergicznych, nivea i niestety zaczely sie problemy. nivea juz odstawilam i zastanawiam sie nad odstawieniem oliatum, bo moja Kianka na buzi zaczyna miec jedna wielka ranke - nie dosc ze sie luszczy i w tym miejscu skora bardziej czerwona to doszly czerwone krosteczki. nie wiem czy to czyms smarowac. tu oczywiscie nic mi nie poradza, bo zalecaja tylko wode i ewentualnie mydelko dla niemowlat...
jeśli robi jej się ranka, taka jak otarcie, to to może być objaw alergi pokarmowej - mojej Eli się taki eranki na czole robiły, i się okazało że to alergia na mleko krowie i jajka!!

Ja kąpię Gaję w wodzie z kilkoma kroplami parafiny. I raz natydzień główkę mydełkiem biały jeleń, żeby zneutralizowac naturalny zapach ;-)
skórka tez jej się łuszczy na raczkach i nóżkach, ale się tym nie przejmuję, bo się łuszczy równo - jak się złuszczy to się przestanie łuszczyć :-p
Im mniej chemii tym lepiej

Mojej Mai tez sie luszczy skora na nozkach i raczkach, polozna byla wczoraj i kazala kupic srodek ;zapomnialam nazwy ale ten na O.... . Nie wiem co czynic moze to samo co Iza, jak sie zluszczy to przestanie sie luszczyc :-)

Ja kupiłam zamiennik Oillatum o nazwie Oillan-to też jest z parafiną.

Dziewczyny moja mała jak była teraz sama w szpitalu to odpadł jej pępek.
Ma teraz taki normalny jak człowiek.
Czy teraz tez trzeba go czymś przemywać i jakos specjalnie o niego dbać?
Czy można go już moczyć ?

Pytam, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek.

Ja kupiłam zamiennik Oillatum o nazwie Oillan-to też jest z parafiną.

Dziewczyny moja mała jak była teraz sama w szpitalu to odpadł jej pępek.
Ma teraz taki normalny jak człowiek.
Czy teraz tez trzeba go czymś przemywać i jakos specjalnie o niego dbać?
Czy można go już moczyć ?

Pytam, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek.
u mnie polozna pozwoliła go moczyc jak jeszcze nie odpadl tylko wysuszyc dokładnie a teraz jak odpadł to mam go rowniez przemywac spirytusem pozatym jak to lekarka nazwala tam jest jeszcze tkanka zywa i widac wlasnie taka jakby ropke tez u was jest? niby wsio ok bo lekarz widziala

u mnie polozna pozwoliła go moczyc jak jeszcze nie odpadl tylko wysuszyc dokładnie a teraz jak odpadł to mam go rowniez przemywac spirytusem pozatym jak to lekarka nazwala tam jest jeszcze tkanka zywa i widac wlasnie taka jakby ropke tez u was jest? niby wsio ok bo lekarz widziala
Tak, tez miałyśmy tą (jak to nazwałaś) tkankę żywą ale z dnia na dzień coraz bardziej się chowa wraz z pępuszkiem do środka i moczyć tez juz wcześniej pozwalali tylko zwracali uwagę żeby dobrze osuszyć :tak:

reklama
Do góry