reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

dziewczyny mam pytanioe kapiecie swoje malenstwa w zwykłej wodzie czy przegotowanej... zauwazyłam ze mojemu maluszkowi troszke skóra schodzi lekarz to widział i powiedział ze sucha poprostu ale zastanawiam sie czy oprób oliwienia moge to jakoś zwalczyc....

reklama
Tutaj nikt nie wspominał o zadnych witaminach...
O co chodzi? Czy to na recepte czy mozna samej podac i w jakich przypadkach?
Natalunia, oświeć mnie prosze :sorry:
witaminę D powinno się podawać codziennie dziecku, ponieważ zapobiega krzywicy. Witamina K - podajemy od 8 dnia życia (niektórzy piszą, że od 14 dnia zycia) do konca 3 miesiąca. my kupiliśmy bez recepty, ale nasza położna dała nam receptę (najwyżej później się przyda).

my tez podajemy witaminke K, a teraz od 3 tygodnia zycia podajemy dodatkowo witaminke D.... tylko ze nam to lekarz przepisał....

witaminę D powinno się podawać codziennie dziecku, ponieważ zapobiega krzywicy. Witamina K - podajemy od 8 dnia życia (niektórzy piszą, że od 14 dnia zycia) do konca 3 miesiąca. my kupiliśmy bez recepty, ale nasza położna dała nam receptę (najwyżej później się przyda).
No to pięknie... :eek:
Zapytam dziś w aptece a jak nie to w pn mamy kontrole o GP...
Ehhhh, jak to na wszystko trzeba uważać i o wszystkim pamiętac...

Katrenki, Anadri, Kamcia
, Klaudzia
Czy Wy coś podajecie? Ktoś coś Wam w UK/Ie mówił..? :eek:

U Zuzi wczoraj odpadł pepek i była połozna i widziała go - wszystko jest w porządku. Pepuszek schowa się za jakis czas. Będzie odstawać jeszcze przez jakiś czas.

Dziewczyny, witaminę K i D podajecie przed czy po jedzeniu?
ja podaje podczas jedzenia z rana
dziewczyny mam pytanioe kapiecie swoje malenstwa w zwykłej wodzie czy przegotowanej... zauwazyłam ze mojemu maluszkowi troszke skóra schodzi lekarz to widział i powiedział ze sucha poprostu ale zastanawiam sie czy oprób oliwienia moge to jakoś zwalczyc....
u nas tez schodzi skóra najbardziej na nóżkach ale mysle ze to normalne

No to pięknie... :eek:
Zapytam dziś w aptece a jak nie to w pn mamy kontrole o GP...
Ehhhh, jak to na wszystko trzeba uważać i o wszystkim pamiętac...

Katrenki, Anadri, Kamcia
, Klaudzia
Czy Wy coś podajecie? Ktoś coś Wam w UK/Ie mówił..? :eek:
ale to wszystko zależy czy karmisz piersia czy mieszanką. Bo przy mieszance się nie podaje

U nas też schodzi skóra z nóżek i raczek tak się łuszczy.Lekarz kazał kąpac w oilatum co drugi dzień i oliwkować.Ale nie ma powodów do niepokoju bo tak ma podobno większość bobasów.Ja kąpię w zwykłej kranówce.Buzie myję za to przegotowaną wacikiem.

U nas też schodzi skóra z nóżek i raczek tak się łuszczy.Lekarz kazał kąpac w oilatum co drugi dzień i oliwkować.Ale nie ma powodów do niepokoju bo tak ma podobno większość bobasów.Ja kąpię w zwykłej kranówce.Buzie myję za to przegotowaną wacikiem.
u nas też schodzi skóra położna mówiła że to normalne, ja kąpie w kranówce ale dodaje nadmanganian a buzinke myję przegotowana albo rumiankiem.ja też kąpałam co drugi dzień w oilatum naprzemiennie z smarowaniem oliwką nivea i mały dostał takie uczulenie że przestałam używać kosmetyków:-( zamówiłam teraz mustele znacie może to?? czy jest dobre??

reklama
u nas tez schodzi skóra najbardziej na nóżkach ale mysle ze to normalne

u nas też :tak:
ja przed kapiela smaruje glowke nozki i raczki oliwka, chwile czekam i kapiemy w oliatum i na raczkach juz nic nie ma :tak:, zanim go wysusze to 3 krople oliwki wcieram w cale cialo i potem wycieram sucha pieluszka i recznikiem, potem malucha smaruje balsamem "la roche" - lipikar bauma

Do góry