reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Helenka miala tradzik niemowlecy i przecieralam jej buzie takim plynem do twarzy dodatkowo smarowalam kremem bo luszczyla jej sie skora na czole(wlasciwie caly czas to robie) i po dwoch dniach po chrostach nie bylo sladu :tak:

Najwyrazniej z tym tradzikiem jest jak z katarem (leczony trwa siedem dni, nie leczony - tydzien), u mnie wystarczyla woda z mydlem podczas kapieli i tez po dwoch dniach przeszlo.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
mamulica termentiol jest dobry, mój brat smarował tym swoje dziewczynki, ale nie za często bo zawiera sterydy (chyba tak słyszałam) i pupa się przyzwyczaja i później nie pomaga. Jak dla mnie minus jest taki że termentiol jest brązowy i ciężko schodzi jak się wybrudzi ciuszki.

mamulica termentiol jest dobry, mój brat smarował tym swoje dziewczynki, ale nie za często bo zawiera sterydy (chyba tak słyszałam) i pupa się przyzwyczaja i później nie pomaga. Jak dla mnie minus jest taki że termentiol jest brązowy i ciężko schodzi jak się wybrudzi ciuszki.

:szok: nieprawdą jest, że tormentiol zawiera sterydy!!!
ja używałam zawsze tormentiolu do pupci na odparzenia, i jak kiedyś miałąm trądzik młodzieńczy to też go używałam, i jak się poparzę to też używam..

No termentiol zawiera ten kwas borowy, który uszkadza nerki. No i jest napisane w ulotce, zeby nie używać u niemowląt, a właściwie u dzieci do 3 r. ż... Olac ulotkę???:eek::zawstydzona/y:

:szok: nieprawdą jest, że tormentiol zawiera sterydy!!!
ja używałam zawsze tormentiolu do pupci na odparzenia, i jak kiedyś miałąm trądzik młodzieńczy to też go używałam, i jak się poparzę to też używam..
dlatego napisałam że tak słyszałam, że zawiera, ale pewności nie miałam. Wiem że nie należy go długo stosować, bo skóra się przyzwyczaja. Ale mój brat 2 córeczki na nim wychował i wszystko jest oki :))

No termentiol zawiera ten kwas borowy, który uszkadza nerki. No i jest napisane w ulotce, zeby nie używać u niemowląt, a właściwie u dzieci do 3 r. ż... Olac ulotkę???:eek::zawstydzona/y:
mamulica dużo osób go stosuje i nic nie powinno się stać. Ja bym wolała zaryzykować tymbardziej że piszesz że ma bardzo odparzoną pupcię. Nie zaszkodzi. Posmaruj przez 1 dzień a później obserwuj czy jest poprawa.

mamulica linomag krem też zawiera ten kwas a wiele mam stosuje ten krem na codzień przez długi okres i nic się nie dzieje dziecku. (linomag masc już nie zawiera)
poza tym żeby zaszkodził ten kwas dziecku to musiałabyś naraz wysmarować dziecko 5 tubkami termentiolu i to wszystko musiałoby się wchłonąć do krwiobiegu. A kwas borowy tak łatwo się przez skórę nie wchłania więc nie ma co demonizować :)) ważne żeby nie przesadzać i smarować sporadycznie tylko na odparzenia

Ostatnia edycja:
mamulica dużo osób go stosuje i nic nie powinno się stać. Ja bym wolała zaryzykować tymbardziej że piszesz że ma bardzo odparzoną pupcię. Nie zaszkodzi. Posmaruj przez 1 dzień a później obserwuj czy jest poprawa.

swiete słowa! ja zwykle stosowalam 1, góra 2 dni, nie było zreszta potrzeby dłuzej.. czasem wystarczy raz posmarowac..

Mojemu małemu jeszcze nie odpadła pepowina:eek:. Wczoraj tak fikał nogami,że aż podrażnił sobie pepuszek i mu krew poleciała:no:.Przecieram tym spirytusem i nic trzyma się skubaniec :confused2:

reklama
Do góry