reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
U nas jeszcze pepuszek nie odpadł a Igorek ma już 4 tygodnie.Codziennie go smaruję spirytusem i nic.Jest suchy ale się trzyma.Dziś znowu będzie położa na wizycie to zapytam bo mnie to niepokoi już. Nie ma żadnych plam ani sińców ani nic:sorry:
U którejś z Was tez tak się długo trzymał lub trzyma ??

U nas też jeszcze się trzyma, ale mam nadzieję że dziś, najdalej jutro odpadnie, bo już tylko na jednej niteczce się trzyma.

Cleo, a smarujesz pod spodem??

U nas też jeszcze się trzyma, ale mam nadzieję że dziś, najdalej jutro odpadnie, bo już tylko na jednej niteczce się trzyma.

Cleo, a smarujesz pod spodem??
Kilolek na poczatku smarowałam gazikiem , a pozniej połozna kazała patyczkiem tam dookoła tego kikutka w środku i tak robię.

u nas pepuszek odpadl w piaty dzien po narodzinach:))co cieszy mnie niezmiernie..lekarz sam sie dziwil ze u nas wszystko w exspresowym tepie jest:)))ale za to mam inne problemy:(((i malo tego znow niewiele czasu na siedzenie na bb:(((

Ja smarowałam pępuszek gotowymi nasączanymi gazikami i położna kazała kupić sprytus ale nie zdążyliśmy bo wczoraj po 11 dniach pępowinka odpadła :-)

u nas pepuszek juz na jednej nitce sie trzyma :) dzis jutro odpadnie ciesze sie bo boje sie go bardzo maluch wierzga jak przemywam i mysle ze mu to boli :)

powiedzcie mi mamuski jak ze spaniem... ? ja malego klade na boku bo ulewa i boje sie ze zakłyśnie sie :( nie wiem czy to zdrowe ... jednej nocy jak spal na pleckach i glowke do boku to co chwila sprawdzalam czy nie ulał ...

Ostatnia edycja:
Ja swoja kruszynke ukladam na bokach w nocy /raz na jeden/raz na drugi a w dzien jak siedze obok niej to czasami na plecach klade-w razie czego zauwaze ze sie ulewa.;-)

u nas pepuszek juz na jednej nitce sie trzyma :) dzis jutro odpadnie ciesze sie bo boje sie go bardzo maluch wierzga jak przemywam i mysle ze mu to boli :)

powiedzcie mi mamuski jak ze spaniem... ? ja malego klade na boku bo ulewa i boje sie ze zakłyśnie sie :( nie wiem czy to zdrowe ... jednej nocy jak spal na pleckach i glowke do boku to co chwila sprawdzalam czy nie ulał ...

Ja mimo ze karmię cycem i podobno nie musi się dziecku odbeknąc to od niedawna i tak go biorę na ramię w celu beknięcia.Troche go tak potrzymam, poprzytulam czasem przysnie wtedy mu sie ulewa i jak już go położę to mam raczej pewność że nic się nie uleje.Kładę go raczej na plecki, w ciągu dnia woli na boku ale z ta marudą to różnie bywa.:-D
Owszem rzadko ale się zdarza że słysze że się ulewa ale w ciągu sekundy jestem koło łożeczka i nie ma opcji żeby się zakrztusił bo od razu biorę na boczek.Słuch mi się wyostrzył jak nie wiem co:-DJak w nocy smoka wypluje to już wiem , a jeszcze płakac nie zaczął:-D

Ale np elektronicznej Niani bym nie umiała zaufać.Ma któras z Was cos takiego??Ciekawa jestem czy śpicie spokojnie czy raczej i tak instynktownie zagladacie do łóżeczka??

reklama
Do góry