reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Nie wiem czy jest gdzies temat o spacerach wiec zapytam tutaj: kiedy wybrac sie na pierwszy spacer?? W gazetach jest napisane ze po miesiacu zycia a co wy o tym sadzicie??

reklama
Mary nie wiem czy tam u Ciebie jest boots, ale ja bepanthen w Angolowie kupowałam właśnie tam :) często mieli super promocje na niego :)

Ja byłam w 5 dobie, na godzinę. Baz żadnego werandowania.. Tak mi kazali w szpitalu. Ze starszym senem zaczęłam wychodzic okolo 10 dnia, najpierw na 10minut na balkon, potem na 15, 30 godzinę i dwie na dwórek już
.

W szpitaulu neonatolog powiedział, ze dziecko potrzebuje świeżego powietrza i nie mozna go w domu trzymac. Zwlaszcza jak ma żółtaczkę, bo świerze powietrze i światło słoneczne pomagaką ją spędzić. Jak wychodziliśmy ze szpitala, to bilirubina była 13, pochodzilismy na spacery i po tygodniu nie bylo już śladu.

a no i ta neonatolog (ordynator) mówiła, że to werandowanie to kompletna bzdura. I że teraz się od tego zupełnie odchodzi (według jakiś najnowszych metod)

Nie wiem czy jest gdzies temat o spacerach wiec zapytam tutaj: kiedy wybrac sie na pierwszy spacer?? W gazetach jest napisane ze po miesiacu zycia a co wy o tym sadzicie??

my na spacer wybieramy sie pod koniec tygodnia ale juz z synkiem bylismy u tesciow i rodzicow moich w sumie nie na spacerku bo tyle co do samochodu i do domu ale maly zniosl to dobrze :)

zreszta zauwazylam kropeczki w okolicy paszek i na raczkach i zastanawiam sie czy to potówki czy uczulenie eh jutro wizyta kolejna poloznej zobaczymy co powie ...

mój Mały miał 10 dni jak poszłam z nim na 1 spacer...miał trwać 20min, ale się przeciągnął do 40:sorry:. Od tego czasu codziennie jesteśmy minimum 1h na spacerku

ja uzywam bepanten od pierwszego dnia po porodzie i u mnie sie spisal rewelacyjnie, tylko nie mozna piersi myc wodą, mozna tylko mlekiem i gazikiem, ja tam tylko delikatnie obcieram. polozna mowila ze kiedys sie smarowalo i od razu przystawialo dziecko do piersi :)

kurcze na dworzu tak fajnie a my kiblujemy przez te nasze choróbska
narazie wietrzymy się tylko w drodze do lekarza

passingby 2h? no to kochana pewnie już wydreptałaś z malutką całą cytadelę :-)
na maltę zapraszam

Ostatnia edycja:
reklama
No to czyli na nas tez powoli przyjdzie czas na spacerek. W sobote byla taka piekana pogoda jak wiosna ze az mi smutno bylo strasznie ze nie mozemy wyjsc na spacer. Jutro mamy kontrolna wizyte u lekarza to przy okazji zapytam kiedy on zaleca spacer i jesli nie bedzie przeciwskazan to w srode jak bedzie ladnie uciekamy :-)

Do góry