reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja też się boję kłaść małego na pleckach! Ja jestem panikarą i zaraz mam wrażenie, że uleje mu się... i tak jak OLICA kładę na boczku, raz jednym a raz drugim!

Dzieci maja na tyle sily zeby przekladac glowe z boku na bok, zarowno na brzuchu jak i na wznak. To wystarczy - jak bedzie mu niedobrze to obroci glowe i uleje - nic sie nie stanie. Jedynie zagrazajace sa wymioty, ale te zdarzaja sie jedynie w przypadku choroby lub dokarmiania mlekiem nietolerowanym przez malucha (chlustajace wymioty), tak normanie to po prostu uleja i juz. Natomiast trzymanie malucha jedynie na bokach moze spowodowac nierozwiedzenie sie bioder co w lagodnej wersji konczy sie szerokim pieluchowaniem, a w hard core poprzeczka miedzy nogami. Wiec... albo, albo.

reklama
moja Michasia leży na pleckach a główkę ma na boczku raz jednym raz drugim
na brzuszku kładziemy się na chwilkę przed kąpielą czasami w ciągu dnia również na momencik

Martynie układałam tak samo

ja robie tak samo i to wcale nie przez ta smierc lozeczkowa bo o tym dowiedzialam sie pare dni temu tak jakos od poczatku robilam z Zuzia i teraz z Helenka

ten "brzydki" pepek Helenki to jednak przepuklina pepkowa ale podobno nic sie z tym nie robi i zazwyczaj samo sie wchlania mam nadzieje ze u malej tez tak bedzie :sorry:

luandzia - a co z tym pepuszkiem Helenki?? Bo Julkowi od kilku dni z pepka zaczyna wystawac kawalek ciałka:szok: Bylismy akurat na kontroli, lekarka rozbebłała ten pepek (wywrocila na lewa strone:szok:) krew zaczela leciec i stwierdzila zebym przemywala jeszcze spirytusem a jak sie to nie ususzy to bedzie potrzebny jakis drobny zabieg:szok:

luandzia - a co z tym pepuszkiem Helenki?? Bo Julkowi od kilku dni z pepka zaczyna wystawac kawalek ciałka:szok: Bylismy akurat na kontroli, lekarka rozbebłała ten pepek (wywrocila na lewa strone:szok:) krew zaczela leciec i stwierdzila zebym przemywala jeszcze spirytusem a jak sie to nie ususzy to bedzie potrzebny jakis drobny zabieg:szok:

nie wiem jak to opisac...:sorry: wyglada to troche tak jak taka oponka w ktorej jest pepek

synek nakarmiony teraz poszedł do taty odbić :)

Zabralismy wczoraj pawełka do ośrodka, ale na dzieci zdrrowe bo miałam go po tygodniu zwazyc i mal przybiera, cale szczescie w dniu wypisu mial 3058 a teraz ma 3205 :), poprosiłam pielegniarke, zeby zobaczyla pepuszek i powiedziala ze wszystko jest ok, nic sie nie ropi, krew nie leci i dalej mamy tak przemywac i nie dlugo odpadnie

czekam caly czas na polozna, moze dzisiaj przybedzie jakas w zastepstwie, bo moja miala zawal, a mam do niej duzo pytań....
Chciałbym juz odstawic kapturek, ale maly sie strasznie denerwuje, moze by mi pokazala jak to robic....
i w jednej piersi mam nawal pokarmu jutro maz jedzie na zaspe wypozyczyc laktator elektryczny bo chce z tym zrobic porzadek raz na zawsze

dziewczyny, a ktoras z was uzywa moze parafiny do smarowania maluchow? bo w szpitalu to nam dawali i nie wiem czy moze w domu tez mozna to uzywac ?

oj dziewczyny..widze ze sie nameczycie z tymi maluszkami:-(ja tez niemam najlepiej ale z pepuszkiem albo po lekarzach jak narazie nie musze latac..co cieszy mnie niezmiernie:tak:i odpukac byle by tak nie bylo bo z matim jak byl maly i starszym sie nalatalam jak glupia:sorry:wiec zdaje sobie sprawe jak wam czasem ciezko:-(ale glowa do gory...pepuszki sie zagoja a i koleczki rowniez mina:tak:moj Olivierek tez ma problemy z kupka..od dwuch dni robi tylko jedna dziennie..co konczy sie bolem brzuszka:-(i oczywiscie przy tym zycia nie mam bo tylko z nim siedze...a malo tego to jeszcze jakies glupie mysli mi na glowe sie podsowaja:confused2:chyba za duzo czasu mam na myslenie:sorry:boje sie ze w jakas depresje wpadne albo cholera wie co:confused2:ale tak to juz jest..z takimi maluszkami nie jest kolorowo..potrzebuja naszej opieki i pomocy...wkoncu juz jestesmy mamusiami:tak:

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:
hehe a wiec... mialam paczke 1 pampersow zwyklych i byly super ... pozniej huggies 1 i 2 i srednio mi pasuja chociaz maly nie ma odparzen ani nic wiec jak cenowo beda tansze pewnie bede je kupowala chyba ze akurat pampersa beda w promocji a mam tez pampersy 2 te nowe biale opakowanie to powiem ze sa tez super maja siateczke i kupka wchlania sie ladnie ktoras mama mowila ze oplaca sie je kupowac ze tak samo wychodzi przeliczajac
a co do husteczek to powiem ze mialam w szpitalu bambino i opakowanie starczylo mi gdzies na niecaly tydzien sa mokre i fajne... pozniej mialam nivea sorf&care i nie podobaja mi sie zreszta duzo ich idzie ... i teraz huggiesa uzywam i sa mokre owszem ale z opakowania wyciaga sie i rwa sie strasznie wiec jak narazie zostaje przy bambino

reklama
Do góry