reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Heh, ja wciaz nie jestem przekonana do tej Friday, choc na pewno musi byc skuteczna jak wszystkie mamusie chwala ktore uzywaly. Ni przemawia za mna tylko sposob uzycia, ze trzeba ciagnac buzia zeby wessac wydzieline, i wiem ze nie dostaje sie ona do gardla ale jakos sama technika...
A co myslicie o tym?

buybuy BABY - BebeSounds® NasalClear® Battery Operated Nasal Aspirator

Wiem ze to kolejny gadzet, to jest taka gruszka na baterie, tez cieszy sie pozytywnymi opiniami, i ma 12 melodyjek ktore odwracaja uwage dziecka:)

Klaudzia ja chyba tez zaopatrze sie w zwykla gruszke a jak bedzie katarek i potrzeba to bede kombinowac z Frida, tylko ze tu jej z dnia na dzien nie kupie:(

Ja jestem jak najbardziej za frida-rewelacja,niezastapi jej zadna gruszka!!!
Uzywalam przy pierwszym dziecku nawet do teraz to robie,dla drugiego malucha tez kupuje :)

Klaudzia ja chyba tez zaopatrze sie w zwykla gruszke a jak bedzie katarek i potrzeba to bede kombinowac z Frida, tylko ze tu jej z dnia na dzien nie kupie:(

sama fride bedzie ciezko kupic, na ebeyu sa podobnie dzialajace jak frida

Baby nose blow, Nasal Aspirator, Suitable for Whelping on eBay (end time 16-Oct-09 17:08:47 BST)

Baby nose blow, Nasal Aspirator, Suitable for Whelping on eBay (end time 16-Oct-09 17:08:47 BST)

a typowa fride wrazie czego kupisz na amazon.co.uk
Nosefrida Nasal Aspirator: Amazon.co.uk: Baby

pisze ze mozesz wybrac express delivery i przyjdzie nastepnego dnia w co wierzyc bardzo mi sie nie chce ale do 3 dni roboczych napewno przyjdzie!!!!
wsumie to na ebayu, przedwczoraj zamowilam drzwi, dzis rano byly juz u mnie a to normalna wysylka wiec moze i faktycznie nastepnego dnia przyjdzie ;-)

ja mam taka gruszke... pomylilam sobie nazwy firm i jest z summer a nie z aventa tak jak wczesniej pisalam :zawstydzona/y:;-)

KC08774_l.jpg

Ostatnia edycja:
Klaudzia, ta gruszka wyglada dosc skomplikowanie:) hehe, ale jak pierwszy raz zobaczylam reczne laktatory to tez sie wydawaly skomplikowane:)
Bede w Tesco jutro to zobacze te gruszki. A Fride ewentualnie mam mi dowiezie z Polski, bo przyjezdza 7 listopada:) pewnie cala liste jej naszykuje:)

nie wiem, czemu uważasz, że to była paranoja. Dla mnie to podstawowa zasada -
po pierwsze skoro wszyscy w domu kąpiemy się codziennie, to czemu maluszek miałby mieć inaczej?
po drugie - jak się człowiek nie nauczy od początku ze myć się trzeba codzienie, a zęby dwa razy dziennie i codziennie się przebrać, to w okresie dorastania, jak zaczyna się pocić, są z nim straszne problemy. Ja tych problemów nie mam :tak: bo nie musiałąm zmieniać zasad higieny z okazji dorastania. Dla mojego synka pewne czynności są po prostu oczywiste.
zupełnie się z tobą zgadzam! Ja nie wyobrazam sobie nie wykapać sie codziennie!!! (no chyba, ze w jakiś zupełnie wyjątkowych sytuacjach, to wiadomo róznie bywa) tak samo nie wyobrażam sobei założyć 2 dni tej samej bluzki :eek: i jak przez okno widzę, że mała sąsiadki 4 dzień w tych samych ciuchach to az mna trzącha na odległość.

Heh, ja wciaz nie jestem przekonana do tej Friday, choc na pewno musi byc skuteczna jak wszystkie mamusie chwala ktore uzywaly. Ni przemawia za mna tylko sposob uzycia, ze trzeba ciagnac buzia zeby wessac wydzieline, i wiem ze nie dostaje sie ona do gardla ale jakos sama technika...
ja nie chwalę! Jetsem chyba jedyna osobą nie zadowoloną z tego, ale dla mnie to kiepska technika. Próbowąłam 2 lata oswoić ten gadżet i nic. Niby wyciąga ale nie wszystko. Ja mam gruszkę do nosa, tylko taką starego typu, prawdziwą całą gumową, nierozbieralną, trzeba ją gotować. Oczyszcza nosek rewelacyjnie i dużo szybciej. Zanim się dziecko zorientuje to jest po sprawie. kupiłam w aptece chyba za 8 zł. Juz po tym jak z pół roku męczyłam się z tą fridą.

Klaudzia, ta gruszka wyglada dosc skomplikowanie:) hehe, ale jak pierwszy raz zobaczylam reczne laktatory to tez sie wydawaly skomplikowane:)
Bede w Tesco jutro to zobacze te gruszki. A Fride ewentualnie mam mi dowiezie z Polski, bo przyjezdza 7 listopada:) pewnie cala liste jej naszykuje:)

Pianistka ta gruszka tylko tak wyglada, w rzeczywistosci jest poprostu jak najzwyklejsza gruszka tyle ze z 2 czesci i ladniejsza hehe. A te wszystkie czesci na zdjeciach tylko sprawiaja ze bardziej kosmicznie wyglada, bo jest pojemnik i 2 koncoweczki :) i podoba mi sie opcja ze mozna wymyc od srodka, no i ze jest przezroczysta... widok moze nie bedzie najlepszy ale przynajmniej zobacze czy cos wciagnelo do srodka :)

reklama
Na temacie wózkowym ktoras wspomniała o werandowaniu i spacerach...

Wiem, że zimą można z dzieckiem wychodzić, jeśli temperatura nie jest niższa niż -5stopni. Chyba, że np jest ciut zimniej, ale świeci słonce i nie wieje, a temp odczuwalna jest wyższa, to na 15-20 min można wyjsc w samo poludnie, gdy jest najcieplej. Inaczej lepiej nie wychodzić, albo nadal werandowac. Ale oczywiscie każda mama zrobi jak uważa.

Do góry