reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

kilolek ja nie mam zmywarki ale jak bylam w pl to mylam w zmywarce i bylo ok, a malej rzeczy od poczatku myje w plynie do naczyn jak wszystko jak bym miala zmywarke to bym w niej myla :-)

kapiel zalezy jak sie chce i jej i mnie...mysle, ze okolo 5-10 min przewaznie

reklama
a ja z innej beczki - czy któraś z Was myje naczynia dziecka w zmywarce????
Ja Kubie normalnie myję w zmywarce ale Michasiowi już nie, bo sie boję, ze za mocne detergenty, choc teraz już nie myje mydelkiem, tylko zwykłym płynem do myci naczyń. Ale przyznam, ze temmat zmywarki intryguje mnie od początku, bo na większości butelek w instrukcji jest, ze mozna myć w zmywarce. No i pytanko - pisaliby, że można myć butelkę gdyby to było szkodliwe dla dziecka??
Nie mam zmywarki ale od skończenia przez Misię ok 3 miesięcy zmywam normalnie razem z naszymi ludwikiem i nigdy nic jej nie było. A jeśli chcesz w zmywarce to zawsze przed użyciem można dodatkowo popłukać, chociaż myślę że już sama zmywarka robi to dokładnie

tak - oczywiście!!!

czego uzywasz? Tylko do kąpieli wlewasz czy też mydła używasz? Ja już używam płynu Nivea do kąpieli i mycia włosków i mydła nivei - lubię jak jest pachnący a problemów ze skórą nie ma. Oilatumy leżą i płyn i szampon.
Ja uwazam ze płyn do kąpieli jest ble - musi to byc emolient na bazie parafiny. Substytut abstrakcyjnie drogiego Oilatum:
linomag_olejek.jpg
Ok 6 PLN.

Hmmm Po Nivea Oliwier ma bardzo ładnie nawilżone ciałko, w kąpieli jest mięciutki i nie sądzę, zeby firma nivea robiła szkodliwe produkty. Czytam...nie zawiera barwników, mydła, alkoholu, ma w skłądzie glicerynę, parafinę oraz naturalny wyciąg z rumianku.

No wiem własnie,, zwłaszcza u dziewczynek. Ale ja nie moge jej wyciągnąć z wanny, bawi sie, śmieje i chalpie jak szalona! Dlatego ciekawi mnie ile wam to zajmuje i jaka wyjdzie 'średnia ważona' :)
Kąpie zawsze w emolientach - wiec o suchośc tak bym sie nie bała!

Hmm to uspokoję Cię gdy powiem że Asia kąpie się minimum dwa razy dziennie po min 15 minut?;-) A dodam że jako noworodek miała BARDZO przesuszoną skórę i jeszcze tak z trzy-cztery miesiące temu również. A teraz jest mięciutka jak kaczuszka.
Ale myjemy w Nivei - płyn do kąpieli a potem nawilżamy skórkę kremem Nivei intensywnie nawilżającym.

tak - oczywiście!!!

Ja uwazam ze płyn do kąpieli jest ble - musi to byc emolient na bazie parafiny. Substytut abstrakcyjnie drogiego Oilatum:
linomag_olejek.jpg
Ok 6 PLN.

DZIĘKI za info z tym linomagiem, spróbujemy, może już kremować nie będzie trzeba:-) I dlaczego nikt o nim nie pisał jak kąpałam w Oilatum za 80 zł butelka, która starczała na króciutko:crazy:

Co do właściwości płynów do kąpieli to mam wrażenie że wszystkie przesuszają skórę jeśli się jej nie natłuści.

Jak długo kąpiecie maludy? Bo moja ostatnio nawet po 20 min moczy tyłek w wannie.
u nas roznie czasem 5 min a czasem 25 !! ... mały siedzi sam w wannie bawi sie zabawkami ja w meidy czasie cos robie w lazience badz w przedpokoju i mam go na oku caly czas :) a jak zaczyna wstawac-znaczy sie nudzic- to myju myju i konczymy kąpiel :)
TAK! i wsyztsko ok.. butle tez wsadzam i "wyparzam" tam ;] a łyzki czy miski cały czas

A ja używam płynu do mycia i potem mleczka z serii johnson baby na noc, jak skórka robi się sucha to do kąpieli dodaję troszkę oliwki. Od kiedy mała polubiła pianę wlewam jej płynu bambini. Szamponu używamy bambino. Kąpiel trwa jakieś 10-15 minut

My kapiemy sie krótko, nie wiem ile min bo nigdy nie patrze na zegarek ;-) Do mycia uzywamy mydla oillan-tanszy zamiennik oillatum(8zl) , do wlosow szampon z serii AA. Nie kremujemy po kapieli a skóra nie jest sucha.

Butelki myje w plynie do naczyn, co jakis czas wyparzam, smoczki polewam wrzatkiem przed zrobieniem mleka.

reklama
A ja używam płynu do mycia i potem mleczka z serii johnson baby na noc, jak skórka robi się sucha to do kąpieli dodaję troszkę oliwki. Od kiedy mała polubiła pianę wlewam jej płynu bambini. Szamponu używamy bambino. Kąpiel trwa jakieś 10-15 minut
hmm ale bambini jest dopiero od roku? bo mowimy o tym samym chyba - takie owocowe z dinozaurem?
no ja też bym już to emolium na cos zamieniła. Jakis czas temu próbowąłam na hippa. ale skóra bardzo suchha była i teraz nie wiem na co, by tu zminić

Do góry