reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja też nie balsamuję Oliwiera po kąpieli (mimo ze mam balsam Nivea oraz Mustella), skórę ma bardzo ładną i mega gładziutką i mięciutką - kiedy przy kąpieli nie użyję mydła tylko ten płyn do kąpieli, po mydle zawsze skóra jest dziwna (wyjątkiem jest mydło dove ale to już nie dla dzieci). Sama nienawidze się balsamować ponieważ po balsamie mam wrażenie ze skóra jest lepiąca, chłodna i nigdy nie mogę się zagrzać w łóżku. Uważam też ze im więcej się balsamów stosuje tym bardziej nasza skóra się ich domaga. Tak samo z antyperspirantami, kiedyś używałam ich non stop to po kąpieli nawet musiałam uzyć bo gruczoły zaczęły produkować więcej wody w tym msc, teraz używam ich sporadycznie i prawie wogóle ich nie potrzebuję

reklama
hmm ale bambini jest dopiero od roku? bo mowimy o tym samym chyba - takie owocowe z dinozaurem?
no ja też bym już to emolium na cos zamieniła. Jakis czas temu próbowąłam na hippa. ale skóra bardzo suchha była i teraz nie wiem na co, by tu zminić

Moze mydło oillan by Ci pasowało-ok 8zl za kostkę a do włosów szampon z AA.

nie, mydlo nie, mam oilatum i nie podchodzi nam. I tak skra jest sucha. Z reszta j nie lubię mydła. Sama tez nie używam do niczego. Wloski myjemy nivea albo bambino. A nie wiedzialam ze AA robi kosmetyki dla dzieci>

my się kąpiemy krótko i do mycia używam nivea żel do mycia ciała i włosów , a jak się kończy to żelu z Libero , jak Kuba ma suchą skórę to dolewam do wody albo płyn do kąpieli z oliwką z nivea albo zwykłą oliwkę i jest ok

Dziewczyny a czym myjecie Wasze dzieci? Jak używacie np. olejku do kąpieli to już nie używacie mydła etc? Ja zawsze rączki, nóżki, pupkę myję mydełkiem nawet jak kąpię w samym Oilatumie czy płynie nivea.

my myjemy ciałko i włosy 26bd4763633dfe4d.jpg wczesniej Paweł mial uczulenie na Nivea po jakims czasie sprawdzalismy raz jeszcze i znow to samo ... wiec przytym jest ok ;) a nie balsamuje ciała po kąpieli czasem tylko kremikiem :) i nie używam Oliatum i tych innych

reklama
Uleńka ja wlewam ten płyn do kąpieli i robię pianę, potem trochę na rękę i myję włosy i ciałko.
Nie lubię mydeł, sama też nie używam, mam wrażenie że tak "ściągają" skórę i zostawiają na niej osad. Może reklama Dove tak podziałała na moją wyobraźnię :D

Do góry