reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pielęgnacja maluszka

reklama
Bo np jak Arek mial ciemieniuche to jak zrobilam oliwka to mial cala czerwona glowke taki stan zapalny i smarowalam linomagiem i zeszlo a Domisiowi pomogla oliwka:rofl2::baffled:

Kra- z tego co ja wiem to nawet do roku czasu moze dziecku ropiec oczko, to samo do tego czasu powinno przejsc a jak nie to wtedy te kanaliki przetykaja. Nam powiedzial ze jak do 9 miesiaca nie przejdzie to ze dostaniemy skierowanie do okilisty ale wczoraj juz maly sie obudzil rano bez ropki na oczach i dzisiaj tez a jeszcze przedwczoraj mial tak oczko zalepione ze nie mogl otworzyc.

A rumianek ponoc wysusza i tez slyszalam zeby tylko zwykla herbata przemywac.

Kasik masz rację - każde dziecko inne, więc może przetestuję też rumianek - gorzej być nie może:rofl2:
Dusia ja poszłam do takiej starej okulistki w przychodni, to miała nawet obiekcje co do wielkości oczu dziecka:baffled:, dlatego teraz chcę iść prywatnie:tak:

Ja też czasem całą buźkę przemywam rumiankiem..raczej przemywałam jak miała to uczulenie(z miesiąc temu)..i oczka też:confused:..Położna mi tak kazała..bo mała miała bardzo opuchnięte zaraz po porodzie.... No widzicie..jest wiele różnych opini...

ale jak nie uczula to chyba OK, co?
ja na szczescie problemow z oczkami nie mam, odpkac,
ale od prawie 2 miesiecy maly ma dzien w dzien ciemieniuche:wściekła/y:
mi juz rece opadaja, oliwka, szczotkowanie,, kapiel i nastepnego dnia od nowa,
efekt jest na gora jeden dzien a czasami nawet i nie.
Kasik sprubuje ten Linomag a jak to nie pomoze to zdecyduje sie na Mustele, choc niechetnie.
Olejuszka nie pomogla wiec mam coraz mniejsze pole do dzialania.

a wracajac do rumianku to dziwne ze tak rozne opinie sa.
jesli mialo by pomoc to pewnie nawet zakazy by mnie nie zniechecily
Matka wie najlepiej.

reklama
Do góry