reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluszka

W sumie to nie wiem jak Mała przybiera bo nie byłam z nią jeszcze u pediatry, ważyłyśmy ją z mamą taką domową wagą i wyszło niby że ma 4300 (z jakimiś groszami nie pamiętam dokładnie), a waga przy wyjściu 3880. Czyli przybiera.
A z tym karmieniem to rodzice mi cały czas coś dogadują że ona głodna jest cały czas i że może ja mam mało mleka :-:)no::-(

Mazdaga - kupiłam Nan1 ale nie otwierałam jeszcze i chyba poczekam faktycznie, tak jak mówicie
Iza - Mam tą książkę, ale jeszcze do 4 rozdziału nie doszłam :zawstydzona/y:
No i chyba zaraz się wezmę za czytanie i jak znajdę to co pisałaś, pokaże to moim staruszkom :sorry2::sorry2::sorry2:

Dzięki dziewczyny za cenne rady!

A co do kąpieli, to ja mydlę ją mydełkiem Nivea a potem oliwka bambino (bo kupiłam ją wcześniej,ale jak tylko się skończy to kupie to mleczko co pisałyście. Ale główki i buzi jej nie oliwie, a powinno sie?? :szok: Ale ze mnie ciołek :szok::zawstydzona/y::szok:

reklama
Weronika nie słuchaj starych bo wtedy panowały inne teorie: jak mi mówiła teściowa to karmiło się co 3 godz. i inaczej nie,oprócz tego jak miała gorączkę to kazali nie karmic i,że niby mleko miała za tłuste i też nie kazali karmic:dry:.A nawet najlepsza chemia nie dorówna naturze:tak:(Ninja a chyba to tańsze niż to Oilatum),a później dostała jakiś niemiecki specyfik do kąpieli z wyciągiem z oliwek i tego dodajemy a ja jej kupiłam w Tesco piankę ziołową do kąpieli Milli baby(taka czeska seria mam proszek do prania z tej firmy i jestem z niego zadowolona a tańszy niż Jelp):tak:dzisiaj ją wypróbuję.
I niczym nie smaruję jej po kapieli bo już podczas ubierania się denerwuje jak jest glodna więc nie ma mowy o smarowaniu;-)

Wcześniej miałam żel z Nivea i był fajny chociaż nie bardzo się chciał pienic.A teraz kupiłam z Hipp jest duży(400ml)kosztuje stosunkowo niewiele(15zł)jest wydajny(dobrze się mydli)i ładnie pachnie migdałami:-)

Weronika nie słuchaj takich rad bo one naprawde potrafia zdołować:dry:jak widac Nel przybiera na twoim mleczku i to jest najważniejsze:-)
dziadki wiadomo chca dobrze ale czasami przesadzaja:sorry2:

A u nas kikut się trzyma... tylko w nocy zauważyłam, że trochę krwawi...:-( czy to normalne?
A Jola podczas kąpieli moczy się w wodzie z nadmanganianem potasu, a potem natłuszczamy ją oliwką... skóra jest różowiutka...
ale ostatnio smerfetka ma odparzenia... i to w tym miejscu, gdzie ma kontakt z pampersami... może powinnam zmienić na inne?
pomaga bepanthen, ale położna przepisała robioną maść, której jeszcze nie wykupiłam...

Marcelkowi wczoraj odpadł pepuszek:tak::-)przewijałam mu pieluszke i zauwazyłam jego brak - po krótkich poszukiwaniach odnalazł się w pieluszcze (na szczescie w czesci nie ukupionej) a pozostał jedynie piekny choć jeszcze wypukły lekko pępuś.Jest już czysty ale parę dni mam przemywac mu go jeszcze spitytem:-p
co do serii Nivea - mam próbki i jak bedize ok to nastepne kosmetyki kupie już z tego:tak:choć będe tęsknic za zapachem oliwki - mimo to tez uważam ze nienajlepiej utrzymuje nawilżenie skóry:baffled:ale płyn jest spoko - duzy i super wydajny wieć z niego na razie nei rezygnuję:sorry2:Oli się wychowała na Jonhsonie bez problemów dlatego kupiłam go i teraz - wiem ze czesto uczula ale jak widac moje dzieci mają szczęście:sorry2:

ale ostatnio smerfetka ma odparzenia... i to w tym miejscu, gdzie ma kontakt z pampersami... może powinnam zmienić na inne?
pomaga bepanthen, ale położna przepisała robioną maść, której jeszcze nie wykupiłam...
[/FONT]

Najpierw może faktycznie zmień pieluchy - moja bratanica na Pampersy miała uczulenie, zmienili na Huggies i było ok.

My dzisiaj pozbyliśmy się pępuszka :-) tzn. kikuta. Czyli Basia miała go 10 dni. Tym razem używałam gazików Leko, a przy Ali, kiedy stosowałam gencjanę, trzymał się miesiąc. No i wszystkie ciuszki były fioletowe:baffled:

reklama
Do góry