reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pielęgnacja maluszka

My też jednak kupiliśmy jedno jumbo opakowanie pampersów 2 miałam wziąc huggies bo są większe niż pamperki ale byłyniby w tej samej cenie więc woleliśmy pampki(dopiero zobaczyliśmy na paragonie że 10zł droższe były):crazy:

reklama
PM - u nas jest to samo paczki trójki poczekają jeszcze ładnie w szafce a nam też przecieka jak mała się wierci a źle się zapnie
ja też kupuje pampersy to oglądając ostatnio ceny wychodziły tak samo jak inne a często kupuje z promocji na zapas to wychodzą jeszcze taniej

Wiem że to nie na tym wątku, ale jak już zaczęłyście o tym karmieniu i dokarmianiu .... tak się właśnie zastanawiam czy Neli nie dawać dodatkowo nieco flachy bo ściągnęłam jej 100ml (wczoraj 50 i dziś 50) bo wybrałam się dziś do fryzera i wpyliła tą sete 2 godz po moim wyjściu (i karmieniu cycem) i mało jej było. Mama zrobiła jej jakieś pół godz później herbatkę i wypiła prawie całą (50-tke). No i nie wiem czy ten mój cyc jej wystarcza :-:)zawstydzona/y::-( Jak radzicie?!?!?!

a jaką herbatkę dziciackom podajecie?Łukasz kupił rumiankową Hippa ale ja mam opory tzn Marcel i tak nie potrzebuje na razie dokarmiania czy dopajania bo je raczej mało niż dużo, ale jakby co to nie weim czy herbatka rumiankowa będzie ok?
Weronika - mozęsz mieć mleczko modyfikowane w domu w razie gdybyś musiała wyjsć na dłuzęj.Ale jak jesteś w domu to ja bym raczej stawiała na cyca i ew. przegotowaną wodą przepoić.- tak chyba najzdrowiej:sorry2:

Niekat - co do herbatki to my mamy Plantex
A z tym mleczkiem, kupiłam wczoraj NAN1 (bo tak mi poleciła koleżanka), ale jeszcze nie dawałam. Ale rzecz w tym że nie wiem czy ona faktycznie się moim cycem najada :-( Bo skoro ściągnęłam 50-tke z obu cyców (a w sumie zjadła 100ml) i jej mało było .... nie wiem

. Ale rzecz w tym że nie wiem czy ona faktycznie się moim cycem najada :-( Bo skoro ściągnęłam 50-tke z obu cyców (a w sumie zjadła 100ml) i jej mało było .... nie wiem
Jeśli mogę wtrącić:sorry2:jesli dzidzia prawidłowo przybiera na wadze to znaczy że pokarm mamy jej wystarcza:tak::tak:nie warto zaczynac dokarmiania sztucznym mlekiem z butli tak wcześnie jeśli nie ma takiej potrzeby:no: jeśli jest karmiona na żądanie to sama sobie reguluje częstość i ilość posiłków i je tyle ile potrzebuje

weronika : ja tez kupiłam NAN1 ale stoi nie otwarty. Czy ty zdecydowałaś sie podac go maleństwu? Bo pisałaś że odciagnietym karmiłas, jak zostawiłas dzidzie z dziadkami:)

Co do pieluch to my dalej wykorzystujemy pieluchy, których Majeczka nie zdążyła wykorzystać, więc mamy za free - zeszły nam Huggiesy i były bardzo fajne, Pampersy też (Majka miałą na nie uczulenie) i teraz zaczęliśmy Bella Happy - i z nich również jestem zadowolona.

Dziewczyny, w czym kąpiecie maluchy, bo Oilatum to trochę drogo mi wychodzi :baffled::sorry2: Wolałabym je stosować tylko w razie jakiś problemików ze skórą.

reklama
Zgadzam sie.
Weronika obserwuj corcie.
Wg Tracy Hogg dzieciaczki takie male maja zwyczajny odruch, potzrebe ssania i to ze chca ssac nie zawsze oznacza ze sa glodne
jak dla mnie 2x 50 to naprawde duzo.
i nie przejmuj sie

nie plecalabym dokarmianiem cherbatka bo to nie dziala,
co do dokarmiania mlekiem modyfikowanym tez nie polecam
a moze poprostu mala rosnie i potzrebuje wiecej pokarmu ?
wowczas Twoj organizm na pewno wytworzy go wiecej, nie mysl ze masz go za malo ! jestem pewna ze wszystko jest ok
jesli zastapisz swoje mleko mlekiem modyfikowanym mozesz sie narazic na to ze juz w ogole przestaniesz miec odpowiednia ilosc mleka dla malutkiej!lub ze zwyczajnie mala odrzuci piers bo z butli latwiej plynie,

wszystko jest tak swietnie opisane w jezyku niemowlat
znajdziesz cala ksiazke na forum
to o czym pisze znajdziesz w rozdziale 4tym

Do góry