reklama
Ania101281
Mamusia Kubusia!!
U nas odpadl dokladnie po tygodniu, robilam spirytusem i patyczkiem
ajak
Początkująca(y)
Nam położna też kazała przemywać spirytusem i patyczkiem. Pępek nadal mocno się trzyma... A Igor strasznie nie lubi tych zabiegów i zastanawiam się, czy coś go przy tym piecze (boli) czy tylko ma uczucie grzebania mu tam czymś zimnym i stąd ten wrzask...
SylwiaZG
Fanka BB :)
Ja poproszę o sprawdzoną metodę domywania pupy po kupce - ani waciki, ani chusteczki nie są 100% skuteczne i w rowku żółto... staram się i staram i nie mogę domyć, odparzenia się nie robią, ale potrzebuję podpowiedzi jak dobrze domyć dupkę. A Olcia od 3 dni co pieluchę ma kupę - żółtą, musztardową, dość płynną. Najpierw myślałam, że to po winogronach... ale najwyraźniej nie...
asioczek
Fan(ka)
Sylwia ja po dużej kupie przemywam wacikami namoczonymi wodą na koniec woda i kropla oilatum. Jak jest kupa "po szyję" to dosyć dużo wacików zużywam ostatnio się zastanawiałam, czy całej pupy pod kran nie wstawić, ale dało się bez tak drastycznego sposobu.
SylwiaZG
Dzięki Asiu, spróbuję za chwilę z olejkiem bo kupa już się produkuje a Olka dalej śpi, od 15.00...
A co czytacie maluchom??
A co czytacie maluchom??
asioczek
Fan(ka)
U nas czytamy to co Majce czyli wszelkie bajeczki i wierszyki. Maja już zna część na pamięć więc Tomcio chce czy nie chce musi ich kilka razy dziennie wysłuchać.
Co do słuchania u nas do snu sprawdza się muzyka dla bobasa. Tomcio przy niej świetnie się wycisza i sam usypia.
Co do słuchania u nas do snu sprawdza się muzyka dla bobasa. Tomcio przy niej świetnie się wycisza i sam usypia.
mgwiazda
U nas kikucik odpadl po 5 dniach a przemywam spirytusem salicylowym i patyczkiem w szpitalu tez mi kazali czysta woda przemywac
Co do kup to narzie 2 razy mialam przypadek ze kupa na plecach byla wysko ale chusteczkami wszystko wymylam i raczej zawsze szybko idzie czyszczenie pupci.
Ona_mika przy takiej temp.to dziecko pewnie jest przegrzane tutaj zalecaja 18 stopni w pokoju gdzie dziecko spi .Tak jak pisze asioczek moze dlatego on cigle chce cyca bo jest spragniony i dlatego marudzi.Rozumiem ze ciezko jest sie klocic z mama bo z nia mieszkasz ale zebys tylko pozniej nie miala problemow ze zdrowiem malucha.bo taka temp to nic dobrego dla doroslego a co dopiero dla malucha
Co do kup to narzie 2 razy mialam przypadek ze kupa na plecach byla wysko ale chusteczkami wszystko wymylam i raczej zawsze szybko idzie czyszczenie pupci.
Ona_mika przy takiej temp.to dziecko pewnie jest przegrzane tutaj zalecaja 18 stopni w pokoju gdzie dziecko spi .Tak jak pisze asioczek moze dlatego on cigle chce cyca bo jest spragniony i dlatego marudzi.Rozumiem ze ciezko jest sie klocic z mama bo z nia mieszkasz ale zebys tylko pozniej nie miala problemow ze zdrowiem malucha.bo taka temp to nic dobrego dla doroslego a co dopiero dla malucha
rotaneczka
ale stara baba
u mnie ona mika Malinka tez wystrzeliła :-) teraz pamietam o zaslonieciu pielucha.....
Sylwia ja waciki i woda jak Asioczek, sa takie duze, dzidziusiowe, bardzo poreczne,wiec polecam
Sylwia ja waciki i woda jak Asioczek, sa takie duze, dzidziusiowe, bardzo poreczne,wiec polecam
reklama
Ania101281
Mamusia Kubusia!!
Ha ha ha Ona mika skad ja to znam.. u mnie istne fontanny byly:-) teraz tez uwazamy i pieluszka zaslaniamy...
Mamusie chlopcow... Mam pytanie. Czy u Was tez pediatra powiedzial ze trzeba cwiczyc pitolka aby sie "odkleil"??? U mnie i lekarz i polozna bardzo zwracaly na to uwage wiec po kazdej kapieli trenujemy;-)
Mamusie chlopcow... Mam pytanie. Czy u Was tez pediatra powiedzial ze trzeba cwiczyc pitolka aby sie "odkleil"??? U mnie i lekarz i polozna bardzo zwracaly na to uwage wiec po kazdej kapieli trenujemy;-)