reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i sen naszych maluszków

Kasiaq nie mam pojęcia, ale ja lubię tylko te pierwsze kosmetyki J, te nowe wymysły są do bani, a szczególnie takie szampony, ze zwierzakami, i taki fioletowy zresztą też.

reklama
Ja w ogóle nie kupuje i nie używam kosmetyków J&J, a ten płyn przysłali mi bo jeszcze w ciąży wypełniłam jakąś ankietę. Sama nie wiem może to zbieg okoliczności ale razie nie zamierzam już go używać.

Patent z usypianiem z pieluszką tetrową jest boski, tylko dam synkowi pieluszkę a on zaczyna się miziać i od razu zasypia. Nie od razu załapał ale jak tylko zaczął chwytać przedmioty to z pieluszką się udało i jest to jego ulubiona przytulanka do snu. Mam takie maskotki ze szmatką do usypiania, ale pieluszka jest lepsza :tak: dzięki temu często zasypia bez smoczka, bo nawet nie zdążę mu go podać.

Jeśli chodzi o kosmetyki do pielęgnacji to używam płynu do kąpieli Oilatum i szamponu do włosów Hipp, a smarujemy dziecia kremem Emolium i ostatnio tym z Musteli ułatwiającym oddychanie.
Na razie nie ryzykuję innych firm typu J&J czy Nivea, bo młody ma wrażliwą skórę. Tak pociągniemy chyba do 2 roku życia a potem spróbuję innych kosmetyków bo jednak te co używamy to drogie jak pierun są.

KasiaP tylko pamiętaj o wymianie pieluszki, żeby się do jednej nie przyzwyczaił, bo katastrofa będzie, nie da wyprać:-) Młoda też sobie łapie pieluszkę, i nawet do papy ładuje, a jak na nosek położę, to zaraz oczy zamyka to spania. A najfajniejsze będzie jak ja nazwie, i będzie chodzić po domu i gadać "Tein, mama, tein!":-) np.

my zaczynaliśmy z kosmetykami Bambino-mydełko do kąpieli, oliwka, szampon i kremik do buzi; do 4 tyg było ok potem wysypka (jak się okazało na Bebilon Comfort); od tego czasu używamy Kremowego żelu do kąpieli z Emolium, szamponu nawilżającego Emolium, Kremu specjalnego Emolium, żelu zmiękczającego na ciemieniuchę Emolium (ciemieniuszka tak parę strupków tylko) a poza tym na dwór smaruję buźke kremem na każdą pogodę z Nivea, pupkę Bepanthenem lub sudokremem-po kupce a jak sikutek to niczym, nawet chusteczek nawilżanych nie używam (tylko na kupkę) :tak:
no i w zasadzie znów przeszłabym na Bambino, ale te emoliety trzeba zużyć przecież a drogie były :no:

w kwestii usypiania, nupelek+pieluszka ;-)

Pauline ogólnie to patent na wypadający dyduś, wkładasz dydusia, i taka najbardziej miłą pieluszką zakrywasz trochę dyda, i trochę na buźkę. Dzidzia lubi się przytulać i to ułatwia zasypianie:-) 454.jpg007.jpg

Axarai - piękny widok Adusi! ja mam w kocyku Mikusia to zawsze lekko dotyka mu policzka też ;-) i widzę,że też z Bydgoszczy pochodzisz , jak i ja :-)

reklama
Tak się zastanawiam w kwestii zasypiania. Od jakiegoś czasu mojemu Małemu się trochę "pomieszało" i już nie zasypia tak od razu. Teraz jest tak, że po kąpieli do cyca i zasypia. Ja odchodzę, ale po 10 minutach on już nie śpi, więc daje drugiego cyca, z którego zawsze jeszcze popije. I po zakończonej kolacji on jest strasznie pobudzony i nie bardzo do spania, choć ziewa. Ja go zostawiam w łóżeczku. I teraz nie wiem czy dobrze robie, bo on wierci się strasznie i trochę to trwa zanim uśnie (ale raczej w końcu sam usypia). Czy powinnam go wyjąć i nie wiem przytulić, żeby się uspokoił i wyciszył? Czy go zostawić, aż uśnie sam?

Ale fajna ta kąpiel z dzieckiem w wannie, och jak ja bym chciała mieć wannę

Edit: W sumie zdążyłam napisać tego posta, a on już śpi, więc chyba zostaniemy jednak przy samodzielnym zasypianiu w łóżeczku, póki się da. I my też od jakiegoś czasu zasypiamy z pieluszką przy buzi, wydaje mi się że to pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry