reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

A Nam i w pampersach się wylało,w takich ''gaga'' z tesco też się wylewa częściej,a teraz mam huggies ,ale właśnie ją przebrałam bo się tak oberżnęła hehe że masakra i body zabrudzone,więc nie wiem, potestuję więc dalej inne marki ;-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi kochane czy jak przystawiacie swoje dzieci do piersi często tj. co pół albo co godzinę to macie pełne piersi? Bo ja mam chyba jakiś kryzys laktacyjny :-(
ja odkąd młoda skończyla 2 tyg. mam puste, wiotkie piersi, a jak ssa taką pustą pierś to czasem mleko 'kipi' z buzi i się krztusi więc to chyba taka 'uroda' przy Nikosiu tez tak mialam....
Laski, a te pieluszki "dada" to gdzie się kupuje?
Kozica - a po co przystawiasz tak często?
A na potówki lekarstwo? mniej ubranek same znikną ;)
w jakiej temp. trzeba prać ubranka żeby sprać kupę:cool:?
jak mi kupa na ubranko przejdzie to od razu do miski i sobie lezy dopóki pralka nie idzie (nas tak duzo ze codziennie max co 2 dni piore) i wrzucam wtedy to na 40st. i wszystko schodzi. jak nie zamocze od razu to tylko 60st i dobry proszek...

ja mlodej rzeczy piore z naszymi i dzisiaj pierwszy raz w normalnym proszku, zobaczymy co bedzie

u mnie pampers rulez. bachucha, jak ukladasz siusiaka do gory to nie dziwne, ze wylatuje, ze wszystkich bedzie, taka fizyka ;-) ale nie wiem, moi chlopcy wszyscy mieli wodniaczki i nikt mi nigdy nie kazal ich ukladac do gory. pierwszy raz sie z takim czyms stykam.

ja uzywam premium care 2 teraz i jestem bardzo zadowolona. przy chlopcach testowalam i dady, i z lidla, i z rossmanna i wszystkie byly slabe.. nie chce sie madrzyc, ale mi sie wydaje, ze te wszystkie wasze wycieki sa spowodowane zbyt luznym zalozeniem pampersa. mi mowiono ze zaklada sie tak, zeby byl luz na palec (tzn wkladasz miedzy brzuszek i pieluszke palec i jak jest za luzno to 'sciagasz' w brzuszku mocniej. ja sciagam tak, ze jeden rzep jest na drugim - no inaczej mi sie przelewa. a mlody nie jest scisniety, po prostu taki szczuplaczek. a premium care 1 sa zbyt 'krotkie' jakby juz.

nam tez potowki wyszly :-( siet. glownie po nocy, jak spi ze mna, nieraz go za mocno opatule koldra niechcacy, jeszcze we mnie wtulony to w ogole cieplo. no i w aucie sie zagrzewa, choc klima na cold ustawiona :-(

a wy w co ubieracie na noc? ja w body z krotkim i bawelniany pajacyk. chcialabym w sam pajacyk, ale one wszystkie takie rozchelstane pod szyja, ze mam wrazenie, ze mu zimno bedzie. durne dekolty jakies maja te wszystkie pajace.

a u nas kapiel im chlodniejsza tym lepsza. 37-38 zwykle daje, a raczej D daje, a mlody lezy w wannie 15 minut jak nic ;-) uwielbia to :-) chocby nie wiem, jak sie darl przed - w kapieli sie totalnie uspokaja, usmiecha, gaworzy, patrzy.

musze doczytac co to te wodniaczki - dwoch lekarzy mowilomi o tym zakladaniu klejnotow do gory - w szpitalu i przychodni, ale w nocy olalam to i zalozylam normalnie Adas spal lepiej bo przelal sie tylko raz. za to wczoraj pampers mi przeszedl samego siebie - byl suchy a maly mokry po pachy, wrrr!
ja na noc ubieram tylko w pajacyka, bo spi ze mna pod kocykiem otulacjaym i ramionka i moja koldra. inna sprawa ze jak sie przeleje to latwiej przebrac tj. szybciej wiec sie rzadziej wybudza. zanim go wykaraskalam z body to byl ryk na caly dom.
za to ma dzis chrypke - jest jakas rada na to?

Aenye właśnie cały myk, że mam wrażenie że jest ciasno zapięta pamperem a i tak wyjdzie czasem siku. Najczęściej w nocy, wtedy głównie na boku śpi, bo w dzień to czasem kupal na plecy wyjdzie jak np. długo w foteliku siedzi. Parę razy było tak że pamper suchy a po boku plama sików.....nóżką poszło czy górą :) magia :)
My śpimy w samym pajacu i rożku (takim cieńszym), a na nóżki ma kołderkę bo innaczej mi z tego rożka się wykaraskuje, jeszcze moment a przejdę na śpiworek, chyba jutro :) teraz np. jest bardzo ciepło 26 stopni, sypialnie mamy na poddaszu, cały dzień jest tam okno otwarte, w nocy narazie nie jest.

Bardzo dobry ortopeda odradził mi nosidła i chusty do 6go miesiąca.........mówił, że trzymanie pionu przez dłuższy czas tak wcześnie nie jest wskazane dla kręgosłupa.....hmmmm. Myślałam, że nosidła można po 3cim m-cu, ale w takim razie się wstrzymam.

Bardzo dobry ortopeda odradził mi nosidła i chusty do 6go miesiąca.........mówił, że trzymanie pionu przez dłuższy czas tak wcześnie nie jest wskazane dla kręgosłupa.....hmmmm. Myślałam, że nosidła można po 3cim m-cu, ale w takim razie się wstrzymam.
tez myslalam ze po 3-cim i juz sie cieszylam ze za poltora msc bede mogla w nosidelku nosic, wlasciwie to mi na nosidelku zalezy jak szybko z psem musze isc lub do sklepu zeby wozka nie brac wiec max 15 min to chyba bedzie mozna??

aenye Ja Julka ubieram na noc w samego pajaca i w cienkim rożku ( jak w nocy wstaję to go ewentualnie przykrywam cienkim kocykiem ale ostatnie 3 noce nie bo było bardzo ciepło). My tak jak hatorska mamy sypialnię na poddaszu więc jest gorąco.

Hatorska przystawiam małego tak często bo mi płacze a przy piersi się uspokaja...wiem traktuje ją jak smoka... ale jak mi się tak pręży, stęka i jęczy to ja już sama nie wiem czy on głodny, czy to brzuch. Dziś było ok. bo przetrzymałam go do 3 godzin, ale pomogła mi mama.

Ale był dziś upał!!:szok:
!Mój Karolek drze się jak zakładam czapkę i wiążę ją pod szyją,masakra wtedy!No i co godz.dziś do cyca i zasypiał tylko na rękach,terrorysta mały.Jak do wózka-to ryk...co się dzieje???
My używamy pampersów "3",póki co-nic nie wycieka.Dada dla mnie-klapa na całego,musiałam go w nocy ze 2 razy przebierać,bo zawsze ten bok,na którym leżał-przesikany po pachy...Mam jeszcze bella happy,zobaczymy jakie są...;-)

my tez lecimy na pampersach premium 3, próbowałam tych w zielonej paczce ale nie bardzo mi sie podobają bo kupa zawsze taka wodnista. Białe wg mnie lepiej chłoną.
Mam ochotę jeszcze spróbować dada ( chusteczki z dady lubię bo ładnie pachną)
A śpimy różnie, zawsze w rożku albo na rożku i pod moją kołdrą. Body z długim rękawkiem i pół śpiochy, czasem pajacyk.

reklama
matko pampers nr 3!! meriderka no to gratki. my dopiero dwójki zaczęliśmy i faktycznie, jak byla dada to na tym boku na ktorym spala mokro a pielucha sucha. pampers dobrze zapiety i jest ok.
my tez sypialnia na poddaszu. sam pajacyk. okno teraz mam otwarte ale zamkne bo byl upal, 30 stopni, a potem burza, deszcz no i w koncu ledwo 17 st. jest teraz wiec nad ranem zamarznełabym...
ja przykrywam swoja kołdrą, teraz leży w łózeczku, moze zasnie sama...

a kąpiel musi az parzyć!! wtedy jest cisza i usmiech na twarzy. ja tez sie kapie we wrzatku:)

Do góry