reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Bachucha - my też na pamperach i też mi "wylatuje", najczęściej z boku u góry.....albo siku, a jak jest kupa to czasek i kupa zwłaszcza w nocy, zła jestem, tak się staram zeby nigdzie nie było nic podwinięte a i tak wylatuje :( nie wiem o co chodzi

reklama
a myslalam ze"nam" czasami wyleci to dlatego ze tetra i ze nie dokladnie zawiazuje ale widze ze i w pampersach sie to zdarza :-)
ale wiecie co pupka sliczna zero odparzen po nocy troszke nozka czerwona ale to chyba odcisniete

No właśnie u nas też wypływa bokiem u góry - duży klocek z niego - 4,5kg, ale ma wąskie bioderka, jak to facet ;-) - może to dlatego?
falbanki niby trzymają, kupa nie wylatuje, ale siki prawie zawsze i przy Pampersie musze go przebierać nawet i 3 razy dziennie i 3 x nocnie :szok:
Na Rossmanowych najwyzej raz-dwa na dobe. Wiec i dluzej mi spi w nocy - budzi sie co 3 godz, a nie co 2 i nie ryczy tak jak przy zmianie ubranek.
Musze dade wyprobowac, ale ostatnio byly tylko duze rozmiary.

a i strasznie mi ryczy w kapieli - zaczyna najczesciej przy rozbieraniu - mam nadzieje, ze mu przejdzie, bo nie jest zimno :-(

bachucha-moja mi plakala w kapieli jak byla temp wody "zgodna z zaleceniami w ksiazce", a jak zaczelam nalewac gorącą to sie cieszy, usmiecha. wiec moze Twoj jednak woli cieplejsza?? a i duzo wody

bachucha-moja mi plakala w kapieli jak byla temp wody "zgodna z zaleceniami w ksiazce", a jak zaczelam nalewac gorącą to sie cieszy, usmiecha. wiec moze Twoj jednak woli cieplejsza?? a i duzo wody

ja tez zauwazylam, ze jak ma nieco cieplejsza niz 'zalecaja' to Mala mniej placze :-)
Moze ma to po mnie, bo ja tez lubie w goracej wodzie sie kapac :-D

My mamy pieluszki Huggies, na razie nic nie wylatywało, ale mała często robi psikusy przy zmianie pieluszki zaczyna sikać, i trzeba przebierać:)

Jak zwalczacie potówki, czy to boli maluszkom? Pojawiły się u Oli na karczku po wczorajszym spacerze:(

Ja byłam mniej zadowolona ze zwykłych pampersów tych w zielonym opakow, ale premium care a przynajmniej 1 są ok, jeszcze mi się nie zdarzył wyciek, a w zwykłych czasem 3 razy w nocy musiałam go przebierać, w huggies też było ok, ale są trochę grubsze i sztywniejsze, próbowałam też bella happy, ale są grube jakbym mu tetre zapakowała, więc odpadają, dada jest w miarę fajna ale od rozm.2 więc jeszcze nie używamy, rossmanowskich nie używaliśmy, jakos nie było okazji jeszcze

Bachucha my kąpiemy małego w pełnej wanience wody, uwielbia sobie tak "popływać" na moich rękach :) a w ogóle to kąpiemy go ok godz. po jedzeniu wtedy nie jest głodny i nie złosci się, dzięki temu bardzo lubi kąpiel, odpręża się :)

Ostatnia edycja:
bachucha u nas to samo z pampersa wszystko wyciekalo masakrycznie co rusz mlody do przebrania teraz mam dade i jest ok nawet pupa ladna a po pampers mial czerwona. musze jeszcze huggies wyprobowac
bachucha, jankesowa u nas tak samo z pamperów wylatywało siczku bokiem, z dady jeszcze ani razu ale to może dlatego, że kumpela mi poradziła aby zawsze przy zakładaniu pieluszki siusiaka skierować na dół;-) stosuję i nie wycieka:-)

reklama
Hej mamusie,
Jestem październikową mamą i mam do sprzedania kropelki SAB SIMPLEX na kolkę.
U nas sprawdziły się rewelacyjne, żadne polskie specyfiki nie dały rady, a po tych kropelkach dziecko - aniołek.
Data ważności to maj 2013. Cena to 30zł + ewentualnie koszty wysyłki.
Mieszkam w Piasecznie i tam możliwy odbiór osobisty.
Polecam :)
Kontakt na priv.

Do góry