reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

smarujecie jeszcze dzieci po kapieli oliwka/parafina??
moje malenstwo ma bardzo ladna skore, nawet ciemieniuchy brak i sie wlasnie zastanawiam czy jeszcze smarowac czy juz nie??? glowke to napewno jeszcze tak na wszelki wypadek ale cale cialko?? chyba juz nie??

Ja nie smarowalam niczym bo dzieciaki skorke ladna mialy, Olkowi gloke oliwka jakis czas jak ciemieniuche mial ale u Liwki na razie nie ma wiec nie smaruje. Plyn do kapieli mam z oliwka a na sama liwke uwazajcie bo zatyka pory.

dziewczyny czy spotkałyście się z tym u Waszych dzieciaczków że mają nabrzmiałe piersiki?? Pamiętam u Oliwki takie coś było, ale myślałam że to tylko u dziewczynek- hormony. Staś ma dość twarde i nabrzmiałe :(

dziewczyny maja racje, hormony

Właśnie nam odpadł pępuszek :-)zdziwiona jestem że tak szybko. Czy teraz jeszcze psikać octeniseptem? czy wogóle coś jeszcze z nim robić? Kurcze drugie dziecko, a tyle pytań :) jak to się zapomina szybko:)

Myj normalnie tym czym myjesz maluszka:)

reklama
uzylam mlodemu do kapieli plynu takiego do ciala i glowki z johnsona i maly wysypany jak biedronka :szok:
starszak mial uczulenie na johnsona i teraz powtorka z rozrywki...

tak czytam i dochodze do wniosku, ze mam cudowne, nieklopotliwe dziecko :-)
w nocy z reguly spi, z nami na razie, z przerwa 2-3 razy na jedzenie i przebieranie, w dzien spi dluzej raz albo dwa (ale wole ze spi w nocy), chcialby, zeby go zabawiac, ale nie ma kolek a jem prawie wszystko tylko strategiczne jedzenie w niewielkich ilosciach i tylko mi wrzeszczy jak obdzierany ze skory przy rozbieraniu - zwłaszcza do kąpieli ale i gdy sie przeleje.
za to potworny problem mieliśnmy z karmieniem - tj. z lewej piersi mi je pięknie od początku, a z prawej nie chciał - teraz je ale boli jak się zasysa.

ta seria j&j czy penaten (robia to samo - ten sam producent, u nas to idzie spod marki j&j, a w niemczech penaten, ja z niemiec mam bo tansze, a mam bezposrednie dojdzie przez siostre) to wlasnie taka nieuczulajaca, naturalne skladniki. Maksia zwykle serie j&j tez uczulaly, a ta nie, dlatego tak polecam :-) sama uzywam, bo zapach maja genialny jak na kosmetyki dla dzieci (mam dosc zapachu typu bambino, nivea.. juz sie nawachalam hehe ;-) )

bachucha
, spokojnie, moja lewa piers z kolei tez taka dziwna, przy kazdym chlopcu mialam problem z karmieniem z niej, do dzis boli lekko, a wlasciwie nie boli, ytlko taki dyskomfort odczuwam, jakby piecze lekko czy cos na poczatku karmienia. juz sie przyzwyczailam, ale podswiadomie unikam karmienia z lewej.

wczoraj małego pochwaliłam, to dziś mi marudzi cały dzień ;-)
No właśnie ja mam trochę inne brodawki i tej prawej za nic nie chciał chwytać - tj. czasem trzeba było kilkunastu/dziesięciu prób. Teraz chwyta, ale boli, bo jest rozryta.

A jakie pampersy wam się sprawdzają najlepiej? Bo szcze wyznam, że jestem rozczarowana marką Pampers - prawie każde siku mi wypływa, zwłaszcza że młody lubi spać na boczku. Najlepiej mi chłoną Rossmanowe

Kurczę, u mnie z lewą piersią to samo:( Jak karmię, to wolę podawać prawą. Nawet sutki mam różne:szok: Lewa boli przy karmieniu, piecze jakby, no i podaje ją jak jest już pełna, bo muszę.

Bachucha jestem w szoku co do pampersów:) mnie kuzynka kupila dady (biedronkowe) no i stweirdzilam ze zuzyje skoro juz mam. nawet na nie nie narzekałam. ale w nocy musialam przebierac ciuchy mlodej nawet 2-3 razy...wiec stweirdzilam ze kupie pampersy na noc...i róznica kolosalna!! zero wyciekania, wszystko w pamperze, mloda spi cala noc ( a w tamtych po paru godz.w nocy mokre ciuchy) i jest super. takze dla mnie pampers rulez;-)

reklama
bachucha u nas to samo z pampersa wszystko wyciekalo masakrycznie co rusz mlody do przebrania teraz mam dade i jest ok nawet pupa ladna a po pampers mial czerwona. musze jeszcze huggies wyprobowac

Do góry