reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

dziewczyny ja sie zdecydowałam na pampersy majteczki "easy up" bo zmiana pieluszki przyprawiała mnie o dreszcze...Buba nie uleżała na miejscu nawet ja dawałam jej stertę różnych rzeczy do "zajęcia się".ucieczka z kupą -masakra...Płacz i nerw przy okazji:angry:
Cały dzień używam majteczek i jak dla mnie rewelka-przebieram Natalkę jak stoi-nawet nie zauważa czasem że coś tam majstruje taka zajęta sobą;-):-D

reklama
Pieluchomajtki to rewelka ja u JUlki od 8 miesiaca stosowałam bo nie dało rady poki co u młodego zwykłe pampki ale jak skonczymy paczke a jest nowa to tez przechodzimy na majty bo rozebrac sie da ale ubrac to juz masakra

Kurczę ja mojej też nie daje rady przebierać tak się wierci i odwraca na brzuszek;-)jak skończę paczkę pampków to kupię te pieluchomajtki:tak::tak:

kurcze moja Karolka dizś zafundowała mi niezłą nockę co 10-15 min wstawałam żeby ją ululać :-(
normalnie jestem padnieta :baffled:
nie wiem co się z tą moją myszką dzieje już 3 noc tak wygląda.

Dobrze, że jest forum- przynajmniej wiemy, że wszystkie nasze dzieciaczki w tym okresie przechodzą przez to samo. Nam po dwóch tygodniach zaczyna się córcia uspokajać. A wszystkiemu winne były ząbki- przebiły się kolejne dwa i jeszcze dwa już prawie. Potrzebuję troszkę przerwy na odpoczynek bo padam z nóg.

kurcze moja Karolka dizś zafundowała mi niezłą nockę co 10-15 min wstawałam żeby ją ululać :-(
normalnie jestem padnieta :baffled:
nie wiem co się z tą moją myszką dzieje już 3 noc tak wygląda.
U nas podobnie, ale ja rezygnuje po kilku razach i śpi z nami w łóżku - wtedy mu pasuje bo jak się przebudzi to go tylko przytule albo cyca dam i śpi dalej.
Za to dzisiaj mi zafundował niezłą jazdę, usypiałam potworka 3 godziny i już myślałam że oszaleje. Cały czas zamykał oczy i już prawie śpi za chwilę już gotowy do zabawy.:angry::angry::angry:A ja bez kawy, bez śniadania, w domu syf i patrzyłam tylko żeby wreszcie zasnął no i łapałam coraz większego nerwa co mu się też udzieliło:sorry2::sorry2::sorry2:. No szok jestem padnięta, jakbym po górach chodziła!

Dziewczyny , ratunku moja młoda dostała plesniawek , byłam z nia u lekarza bo aphtin średnio pomaga dostaje nystatyne 3x po 1 ml - wydaje mi sie że tez słabo pomaga cholewcia , ten 1 ml to mało czasem troche wypluje , w ogóle ciężko jej mam to podac bo strasznie zaciska usteczka :-(

reklama
U Kuby pediatra kazała mi robić mieszankę nystatyny z aphtinem i wit B1 ale ona jest na receptę Dodatkow dostawał fluconazol w syropie (ilość liczy się na masę dziecka) ale to też na receptę Możesz dodatkowo wypędzlować jamę ustną witamina C dużo na wacik i przetrzeć Ja dawałam małemu na smoczku od butelki ale może mała ma jakiś ulubiony gryzak który możesz wymaczać w mieszance Poza tym podawaj dziecku probiotyk tylko jakiś silniejszy np Dicoflor 30 żeby odbudować florę bakteryjną bo inaczej grzybica będzie wracać Można też wysmarować jamę ustną wodnym roztworem fioletu tylko jakiś czas będzie wyglądać koszmarnie:sorry:

A i jeszcze wysmaruj brodawki nystatyna bo inaczej bedziesz przenosić czynnik chorobotwórczy i mała bedzie sie mogła znów zakazić

Ostatnia edycja:
Do góry