reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

U nas dziwna sprawa, u Olci pojawiło się dziwne uczulenie na pisiaczku. Myślałam że to przez zmianę jedzonka ale wcale nie. Olę uczulają pampersy! Dziwne bo jak do tej pory wszystko było ok, do czasu jak za długo była w jednej przez noc. A teraz lecimy tylko na tescowych:szok: i jest ok. Dziwne bo to taka cerata :szok::szok::szok: ale najważniejsze że nie ma podrażnień.

reklama
Z kremów na słońce używamy Nivea baby z faktorem 30 na buźkę a na ciało garnier kids faktor 30.
Na pupę sudocrem, ale nie przy każdym przewijaniu, smaruje tylko na noc i jak zrobi kupę

popytaj się znajomych z dziecmi o podebnej wadze albo ciut wiekszej czy miały by dac ci po pieluszce innej niz pampers i tesco, to sobie wtedy możesz dobrac jakieś. U nas najlepiej sa tolerowane lidla, oba rodzaje. A pempers obydwóch uczulał.

na pupę jak cos się zaczyna dziac stosuje teraz bambino.

my pupcie smarujemy kremem nivea baby przeciw odparzeniom. Smaruje zazwyczaj na noc...

z faktorem mam 30 z nivea i dla moim zdaniem zle sie rozsmarowuje i nie uzywam go juz...jak sie zacznie wiekszy upal kupie cos innego...

ja też nic na pupę nie stosuję jak Rondzia i tylko co drugie karmienie (4-6h) pieluche zmieniam.... i po kapieli schodzi jak już się pojawi... do ciałka ziajka ale go nie lubie bo biała maska zostaje szczegolnie na czole które po niej jest jeszcze bardziej suche....:dry: no właśnie
mój mały się nałogowo drapie po głowie:wściekła/y:-i przez to wybudza się ze snu....:wściekła/y::wściekła/y: natłuszczanie alantanem pomaga ale nie na całą noc a głównie w nocy go swedzi jak na złośc (ciemieniuchy już nie ma-stosowałam olejuszke) i ma suche ale tylko czoło... któraś dzidzia tak ma??

U mnie sudocrem i inne cuda nie działały. Od dluższego czasu w razie podrażnień używam maści bornej - na receptę 5 zł, bez recepty 20 zł (robione, nie gotowe).

reklama
U nas na pupcie krem przeciw odparzeniom Nivea...na noc po kąpieli i na drugi dzien po kupce...

Ja mam ostatnio przygody z pampersami...w ogóle z pieluszkami bo żadne mi całej nocy nie wytrzymują...Piotrek bardzo dużo pije...wody herbatki itp...i co za tym idzie duzo siusia...w nocy wcale jeść nie chce tylko pić...co za tym idzie nie zmieniam mu pieluszki bo po co go wybudzać ( potem są cyrki z usypianiem) wiec szukam takich pieluch które wytrzymaja te 12 godzin ( zanim zaczely ząbki iść przesypiał spokojnie cała noc ) nie chce codziennie rano wyciągać zasikanego dziecka z łóżeczka...Huggies mam teraz ale tez nie dają rady...niby 12 godzin a tu dupa...znowu był mokry dziś...
Może wiecie które pieluszki wytrzymałyby mi całą noc???

Aha i NIE POLECAM kremu na słoneczko DAX dla dzieci z faktorem 30....cholerstwo uczula i wysusza....i w ogole o kant d...y rozbić....

Do góry