U nas dziwna sprawa, u Olci pojawiło się dziwne uczulenie na pisiaczku. Myślałam że to przez zmianę jedzonka ale wcale nie. Olę uczulają pampersy! Dziwne bo jak do tej pory wszystko było ok, do czasu jak za długo była w jednej przez noc. A teraz lecimy tylko na tescowych i jest ok. Dziwne bo to taka cerata ale najważniejsze że nie ma podrażnień.
reklama
Kluliczek
Babka z laską
popytaj się znajomych z dziecmi o podebnej wadze albo ciut wiekszej czy miały by dac ci po pieluszce innej niz pampers i tesco, to sobie wtedy możesz dobrac jakieś. U nas najlepiej sa tolerowane lidla, oba rodzaje. A pempers obydwóch uczulał.
na pupę jak cos się zaczyna dziac stosuje teraz bambino.
na pupę jak cos się zaczyna dziac stosuje teraz bambino.
klaudia011
Fanka BB :)
my pupcie smarujemy kremem nivea baby przeciw odparzeniom. Smaruje zazwyczaj na noc...
z faktorem mam 30 z nivea i dla moim zdaniem zle sie rozsmarowuje i nie uzywam go juz...jak sie zacznie wiekszy upal kupie cos innego...
z faktorem mam 30 z nivea i dla moim zdaniem zle sie rozsmarowuje i nie uzywam go juz...jak sie zacznie wiekszy upal kupie cos innego...
ja też nic na pupę nie stosuję jak Rondzia i tylko co drugie karmienie (4-6h) pieluche zmieniam.... i po kapieli schodzi jak już się pojawi... do ciałka ziajka ale go nie lubie bo biała maska zostaje szczegolnie na czole które po niej jest jeszcze bardziej suche.... no właśnie
mój mały się nałogowo drapie po głowie-i przez to wybudza się ze snu.... natłuszczanie alantanem pomaga ale nie na całą noc a głównie w nocy go swedzi jak na złośc (ciemieniuchy już nie ma-stosowałam olejuszke) i ma suche ale tylko czoło... któraś dzidzia tak ma??
mój mały się nałogowo drapie po głowie-i przez to wybudza się ze snu.... natłuszczanie alantanem pomaga ale nie na całą noc a głównie w nocy go swedzi jak na złośc (ciemieniuchy już nie ma-stosowałam olejuszke) i ma suche ale tylko czoło... któraś dzidzia tak ma??
BlackWizard
Fanka BB :)
Myśmy używali sudocrem ale ciągle po nim jakieś krosty i teraz smaruję nivea przeciw odparzeniom, ale tylko na noc, bo w dzień jej często pieluszki zmieniam ;-)
reklama
U nas na pupcie krem przeciw odparzeniom Nivea...na noc po kąpieli i na drugi dzien po kupce...
Ja mam ostatnio przygody z pampersami...w ogóle z pieluszkami bo żadne mi całej nocy nie wytrzymują...Piotrek bardzo dużo pije...wody herbatki itp...i co za tym idzie duzo siusia...w nocy wcale jeść nie chce tylko pić...co za tym idzie nie zmieniam mu pieluszki bo po co go wybudzać ( potem są cyrki z usypianiem) wiec szukam takich pieluch które wytrzymaja te 12 godzin ( zanim zaczely ząbki iść przesypiał spokojnie cała noc ) nie chce codziennie rano wyciągać zasikanego dziecka z łóżeczka...Huggies mam teraz ale tez nie dają rady...niby 12 godzin a tu dupa...znowu był mokry dziś...
Może wiecie które pieluszki wytrzymałyby mi całą noc???
Aha i NIE POLECAM kremu na słoneczko DAX dla dzieci z faktorem 30....cholerstwo uczula i wysusza....i w ogole o kant d...y rozbić....
Ja mam ostatnio przygody z pampersami...w ogóle z pieluszkami bo żadne mi całej nocy nie wytrzymują...Piotrek bardzo dużo pije...wody herbatki itp...i co za tym idzie duzo siusia...w nocy wcale jeść nie chce tylko pić...co za tym idzie nie zmieniam mu pieluszki bo po co go wybudzać ( potem są cyrki z usypianiem) wiec szukam takich pieluch które wytrzymaja te 12 godzin ( zanim zaczely ząbki iść przesypiał spokojnie cała noc ) nie chce codziennie rano wyciągać zasikanego dziecka z łóżeczka...Huggies mam teraz ale tez nie dają rady...niby 12 godzin a tu dupa...znowu był mokry dziś...
Może wiecie które pieluszki wytrzymałyby mi całą noc???
Aha i NIE POLECAM kremu na słoneczko DAX dla dzieci z faktorem 30....cholerstwo uczula i wysusza....i w ogole o kant d...y rozbić....