reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

My tez zaczynamy metody Tracy, przez to zapalenie ucha nasze dziecko się totalnie rozregulowało. Jak jest niezadowolona to wrzeszczy niemiłosiernie- to nawet nie płacz, tylko dzikie wrzaki i piski, bez łez, takie wrzaski "na skutek". W nocy sie przebudza srednio co dwie godziny bo chce jeść, za to w dzień nie chce jeść i słabo rośnie i przybiera na wadze... A najlepiej jest jej na rękach, w pozycji pionowej i tyłem do mamy, tak żeby widziała świat. A mi peka kgosłup :(
Właśnie było zasypianie wg Tracy Hogg, leciały krokodyle łzy, ale zasnęła w końcu, nie wiem czy dzieki Tracy czy też dzięki temu że sie uryczała potwornie. a potem dalej wegług łatwego planu, zobaczymy czy on będzie taki łatwy w naszym przypadku...
A kiedys miałam aniołka, ech... ;)

reklama
kacha107 pisze:
dziewczyny,ile taki bobas wypija mleczka z cycka przy jednym podejsciu ,czy ok 100-120 ml starczy?nie wiem ile sciagc jak wroce do pracy,no i Mala bedzie miala juz 5 mies. skonczone,wiec bede wprowadzac nowe produkty
u mnie za jednym podejsciem wypija z butli ok 120 ml mojego mleka, wiecej na razie nie chce, a przynajmniej nie za jednym podejsciem. Generalnie system wyglada nastepujaco, rano (nie liczac tych karmien bladym switem ok 4,5 rano) ok 7:30-08:00 sniadanko, potem zabieram go do babci i tam odrobine dotankowuje :) , pozniej babcia karmi go z butli ja wpadam a w ciagu dnia zeby go nakarmic, potem znowu babcia no a potem ja wracam kole 18:00 i jakos sie tak kula. W ciagu dnia dostaje wiec 2 butle, a mleko sciagam w pracy i/albo w nocy w domu.
lo matko Madzia S prawie 9 godzin ::), gratulacje
Magduska Twoja historia to mrozi krew w zylach. :o

Kira z tego co pamietam w łatwym planie chodzi o pewna regularnosc w działaniu
dziecko powinno spac codziennie w podobnych porach,potem jedzonko ,zabawa,
mozna wtedy wiele zaplanowac bo wiemy kiedy dziecko spi itd

A ja mam pytanie dotyczace wprowadzania nowych pokarmów
prosze o rade bo nie wiem jak powinnam to robić
na razie podaje jej przetarte jabłko,kiedy i co powinnam wprowadzic jako nastepne jedzonko
prosze napiszcie,jak to jest u Was

Jak to mówią: nie chwal dnia przed zachodem słońca. Dzisiaj już w nocy były dwie pobudki, ale jedna to dlatego, ze tatuś po łyskaczu dostał "nagłych dolegliwości żołądkowych" i dziecko się obudziło. Grzeczna jest, tylko trzeba jej poświęcac dużo uwagi i multum cierpliwości. Nauczyłam się rozpoznawać płacz, który oznacza zmęczenie - brzmi to jak miauczenie kota.

Ja też dawałam jabluszko, ale jakos od tygodnia jedziemy tylko na piersi, czasu nie było na zakupy. Ale na dziś zaplanowałyśmy papu pt. jabłka a czarnymi jagodami i się zobaczy jak nam pójdzie.

No. Gerbera kupiłam. Jeszcze dwuskladnikowego nic nie próbowałam, ale skoro jabłka same przeszły... Jak dostaniemy od teściowej Thermomixa to sama będę robić wszystko, ale na razie musze sie posiłkować słoiczkami, bo na takiej tarce dla dzieci nie utrę tak dokładnie na paćkę. Tylko kupiłam jeszcze glukozę, bo jabłuszka okazały się być dla Marysi za kwaśne.

Ja tez slodze jabłko glukozą,zastanawiam sie czy moglabym podać jej
jablko z marchewką,nie wiem bo marchewka ponoc lubi uczulać???

reklama
Do góry