reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Kira to strasznie drogo ci te pampersy wyszły. A oni przecież zmniejszyli cenę i jumbo pack jest po 49,99 (no chyba ze w promocji to taniej).
Ja też używałam happy z Matim i byłam zadowolona, ale teraz nie ma specjalnej różnicy w cenie między happy a pampersami.
A o tych pieluchach z liddla o tez słyszałam duzo dobrego (podobno biedronka tez ma jakies OK, ale nie wiem jakie )

Ja używałam huggisów, ale albo źle je zakładałam, albo moje dziecko jest jakies niewymiarowe, ale rzep zazwyczaj wpijał się w nóżkę. Większych zakładać juz nie mogłam bo chyba musiałabym zapinać mu je na szyi. Potem przeszłam na Happy i było całkiem ok, ale chyba podrażniały go troche na udach. To może być przypadek, bo zbiegło się to z ta cholerną wysypką. Narazie zmieniłam i teraz testuje biedronkowe Doda. Kończe druga paczke. Wg mnie sa super i troche tańsze od wszystkich innych. Nic mi nie wypływa, nic się nigdzie nie wpija i (tfu tfu) nie widać zadnych uczuleń ani podrażnień.

Czy którejś z mam zdarzyło się żeby dzidziuś nie zrobił siku przez całą noc??
Nie wiem czy mam jak szybko mam lecieć do pediatry...
Jak ubrałam młodego po kąpieli ok 20 to do 6 miał suchego pampersa i dopiero w trakcie przebierania zrobił troche ale takiego zółtawego. Przeraziłam się tym, ale na szczęście w ciągu następnych dwóch godzin nadrobił i to tak, ze czułam wręcz jak pielucha rośnie. POza tym całą noc się strasznie kręcił jakby go brzuszek bolał, nic nie pomagało. Rano nie wytrzymałam i pomogłam mu termomertem. Poszło kupsko normalnego koloru ale strasznie pieniste. Co mu znowu jest?
Jak nie urok to..., albo przemarsz wojsk.

Dziusia u nas wczoraj też siusiu prawie nie było w nocy, a dzisaj cała nocka (od 20 do 7) na jednym pampersie. Za to w dzień też sikańsko co chwila.

reklama
Czytałam że im dziecko starsze tym mniej siusia bo nerki lepiej pracują u nas były zmiany pieluch co 2 godz w nocy a teraz raz tylko zmieniam i tak nie była mokra może ciut nasiusiane i kupki już w nocy nie robimy za to rano u rodziców w łóżku idzie w pieluche że ho ho ;)

Do góry