reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

Kurcze Piotrekchyba średnio wierzy w godziny marudzenia Jasia. Jak siedzimy w domu same z teściową to od godz. 19-20 zaczyna się marudzenie. Nie podoba mu się leżnie, noszenie na rękach przytulanie, bujanie, pokazywanie różnych rzeczy, grzechotki, pomaga udawanie, że się go przewija,mycie buzi i leżenie na stole na brzuchu byle nie za długo, ale to wszystko omaga tylko na chwilę, spacerek nie grrr.. tylko noszenie po schodach i szasem jeżdżenie w poprzek po koleinach, a jak Piotrek w domu to leży sobie, oląda tv, pouśmiecha się pogada i grzecznie czeka na kąpanie. O co chodzi??

reklama
Kachna, gdyby maly nie byl dzidziusiem, to bym Ci odpisala, ze to zlosliwosc przedmiotow martwych ;-)
my tez jedziemy na pampersach nr. 3, bo 2 obcieraly nozki juz :-) I siegaly ledwo, ledwo nad pupinke :-)
powiedzcie, czy to normalne, ze te nr 3 sa wiecej niz 2 razy drozsze od tych nr 2?? bo sie zalamalam...
kupilam teraz inne w Lidlu i sa fajniejsze niz pampersy :-) no i ponad 2 razy tansze :-)

Kira25 pisze:
..........powiedzcie, czy to normalne, ze te nr 3 sa wiecej niz 2 razy drozsze od tych nr 2?? bo sie zalamalam...
Ja nie zauważyłam takiej różnicy w cenie, tylko im większy numer tym mniej w opakowaniu. A może ty poprostu kupiłaś Jumbo Pack (Pampers), a wcześniej miałaś mniejsze opakowanie? Bo wtedy to by się zgadzało, że dwa razy droższe.

my jedziemy na huggiesach 4-9 kg :) rzeczywiście większe pieluszki są dużo droższe, dlatego my polujemy na promocje... te udało nam się kupić 42 grosze za sztukę...

Kachna ja zauważyłam że im mniej się pierniczymy z humorami Wiktora tym bardziej mamy pogodne dziecko... Nie podlatujemy do łóżeczka na każde jęknięcie, dajemy mu czasem sobie po prostu pomarudzić i widzimy że to jest mu potrzebne... Tak jak każdy człowiek ma swe humory złe i dobre tak i niemowlę nie może być wiecznie usmiechnięte...

Ja też teraz używam te 4-9kg Huggies, ale przeżucę się na Pampers. Przez tą gumkę z tyłu w Huggies (zreszta super sprawa, bo dorze trzyma pieluchę) robia się luki na bokach i często zdaża się że co nieco ucieka z pieluchy, szczególnie jak leży niunia na boku.
Ja to się chyba nigdy nie nauczę ich dobrze zakładać. Dwa lata temu takie same wnioski wyciągnełam o Huggies i teraz tez :(.

hmmm Dytek a my z kolei przejechaliśmy się na Pampersach... kurde przy nich to za każdym razem body i śpioszki do przebrania bo zawsze coś wyciekało... a Huggiesy trzymają... może to zależy od tego jaka płeć dziecka???

Nam z Huggiesów co raz to coś ucieka, zwłaszcza na boku, ale jeszcze je kupiłam, tylko już w małej ilości, bo to ostatnie dni w pieluchach 3-6 kg-duzo kupy to tam włazi, ale brzuszek coś się nie mieści. A Pamperaki sa ok, ale w Albercie wychodziły w Jumbo Packu po 50 gr za sztukę, co mi się nie wydało szczególną okazją. Nie ma to jednak jak ceny Happy-ja je bardzo lubiłam, ale wysłalam raz Arka po pieluchy i przyniósł, nieświadomy, ze trzeba przeliczać na sztuki, Happy z apteki po ponad 90 gr ::)

No to my chyba jakas gigantyczna kwote zaplacilismy.
Za te dwojki wychodzilo nam ok. 52 gr za sztuke (jubo pack), a za trojki (tez jumbo pack) ponad 1 zl ::)
Teraz kupilam jakies pieluszki w Lidlu (nie moge znalezc nazwy). Wychodza tez ok. 50 gr. za sztuke (96 pieluch w paczce), a odpowiadaja nam bardziej niz pampersy :-) Tez sa ladne i kolorowe (o akurat nie ma znaczenia, ale myslalam, ze pampers tak sie ceni przez takie pierdoly moze), zamiast tego klejacego paska, ktory czasami przyklejal nam sie do wiecznie krecacych sie nozek i raczek, maja takie rzepiki fajne i maja jeszcze jeden (zbedny, ale smieszny na poczatku) bajer - wskaznik zawilgocenia ;-)
Nic z nich nam nie ucieka i chyba jeszcze mniej sciskaja nozki tymi gumkami :-)
A hugiesy mialam 2... z jakiejs paczki ze szpitala i w ogole nam sie nie podobaly ;-(

reklama
Do góry