reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

dziusia, ja w nocy nie mam po co przewijac :-) troszke siku tylko.
A jesli jest prawdziwe zatrzymanie moczu to maluch puchnie (najbardziej widac w kostkach)... potem jesli mocz sam poleci (po zatrzymaniu, czyli jesli nie jest ok.), to jest ciemniejszy i cuc wyraznie zapach mocznika (buuuuuuuu znam z autopsji niestety ;-( ). wiec u Was wsio ok. :-)

reklama

Kachna ja zauważyłam że im mniej się pierniczymy z humorami Wiktora tym bardziej mamy pogodne dziecko... Nie podlatujemy do łóżeczka na każde jęknięcie, dajemy mu czasem sobie po prostu pomarudzić i widzimy że to jest mu potrzebne... Tak jak każdy człowiek ma swe humory złe i dobre tak i niemowlę nie może być wiecznie usmiechnięte...
No tak, ale u nas marudzenie to darcie się do koloru purpury, a jak zobaczy coś ciekawego np. suszarkę, albo coś równie głupiego uśmiech na twarzy i aniołek z niego. Nie podbiegam na każde jęknięie, ale takiego ryku to bym nie zniosła, bo w uszach dzwini.

Co do pieluch to my mamy różniaste, papmersy też u nas dziaają średnio, huggisy ok, mamy też jedne z lidla i też ok., happy u nas drozsze od pampersow

My wczoraj właśnie kupiliśmy Pampers Jumbo Pack rozmiar 4 w paczce są 74 szt koszt to 49,99zł ! A dziś w tvn mówili że podniosą vat na pieluchy z 7% do 22%
rewelka bedzie jeszcze drożej mam nadzieje że póki to zrobią to nam dzieci z pieluch wyrosną oby i ta poprawka szła im w żółwim tempie jak wszystko !!

reklama
My kupujemy większy rozmiar pieluch i ich jest mniej w paczce a wiec wychodzi nam 4-5 paczek miesiecznie po 74szt /paczke!

Do góry