reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Moja mama twierdzi,że wygotowanie pomoże. Bo kiedyś to tylko się gotowało i jakos te ślady schodziły.

Ja mam problem z bardzo wysuszoną skórą u Misia. Kąpię go w tej chwili w krochmalu i jest troszkę lepiej. Podobno ta schodząca skóra to efekt przenoszonej ciąży (tak mi powiedziała pielęgniarka środowiskowa) MOże któraś z was miała taki problem?? Jak tak to prosze o radę!!

reklama
misia_q pisze:
spierają się w zwykłym proszku w 60 stopniach...

MISIA witaj w klubie :)

A ja mam pytanie dotyczące miejsca po pierwszym szczepieniu na ramionku.Jak u Waszych Bejbisiów to wygląda? Bo u nas pod skórą kulka.Normalne?

Magduska pisze:
Moja mama twierdzi,że wygotowanie pomoże. Bo kiedyś to tylko się gotowało i jakos te ślady schodziły.

Ja mam problem z bardzo wysuszoną skórą u Misia. Kąpię go w tej chwili w krochmalu i jest troszkę lepiej. Podobno ta schodząca skóra to efekt przenoszonej ciąży (tak mi powiedziała pielęgniarka środowiskowa) MOże któraś z was miała taki problem?? Jak tak to prosze o radę!!

To znowu ja Magduska! mialam ten sam problem,kupilam w aptece emulsje do kapieli leczniczych Balneum Hermal ( 24 zl za 200 ml) i pomogla,po dwoch kapielach skorka cudo ! Jest ona troche tansza niz Oilatum a u nas na styczniowkach oba preparaty sie sprawdzily!
buziaki!

A Blond te kupki są duże? Może Emilka robi raz a porządnie?. Czy takie pryknięcia?

A Bartosz zaczą harczeć i sapać. I już drugi raz po zakropieniu soli wysmarkał jakieś białe gluty (pierwsz raz jakieś 3 dni temu) i niewiem czy ma katar ( bo też ciągle nie harczy), czy to może jeszcze efekt porodu..... hmmm
Co myślicie?

reklama
ewako pisze:
A Blond te kupki są duże? Może Emilka robi raz a porządnie?. Czy takie pryknięcia?

A Bartosz zaczą harczeć i sapać. I już drugi raz po zakropieniu soli wysmarkał jakieś białe gluty (pierwsz raz jakieś 3 dni temu) i  niewiem czy ma katar

no wczoraj zrobila ladnie duzo ale ja gdzies czytalam , ze dzidzia robi kilka na dzien w razie czego jutro mamy wizyte na U3 to sa takie bilanse to zapytam pani doktor co i jak

emilka tez makatarek i daje jej sol fizjologiczna bo poza tym jej nic nie dolega

Do góry