reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

blond pisze:
dziewczyny mam problem mala dostaje na noc butelke i dzisiaj ma zaparcie jak zawsze byla juz do tej pory kupka ze dwa trzy razy tak teraz nic jak moge jej pomoc pomozcie mi , bo mala placze a ja nie wiem

Blond kup Plantex w aptece. Juz to pisałam wcześniej to herbatka na bazie koperku. Mi nawet położna zalecała dopajanie tym koperkiem 2/3 razy dziennie jak dziecko jest na butli i nie mamy problemów.

reklama
Antares77 pisze:
no kurde jak piekarnia pracuje pełną parą a ja nawet, ze tak powiem , bagietki nie mogę.... nie chce nawet skubnąć bo wiadomo, ze apetyt rosnie w miare jedzenia a tu jeszcze chwile trzeba....ech...  :police: ale już niedługo  >:D

Pamiętaj Antares, że od białego pieczywa rośnie dupsko.. ;D ;)

Nie przychodzi mi do głowy żadna mądra odpowiedź.... ;D Właśnie probuję oszukać dziecko herbatką z kopru słodzoną glukozą. Kiepsko idzie, Mała ma niezły spust, wydoiła 50ml herbatki (przedtem obie piersi) i znowu chce cyca. Ja już nie mam siły, a próbuję uzbierac mleczko na weekendową nieobecność, żeby nie dawać sztucznego. Kupiłam wprawdzie NAN1, ale bronię się jak mogę.

Madzia_S pisze:
Antares77 pisze:
no kurde jak piekarnia pracuje pełną parą a ja nawet, ze tak powiem , bagietki nie mogę.... nie chce nawet skubnąć bo wiadomo, ze apetyt rosnie w miare jedzenia a tu jeszcze chwile trzeba....ech...  :police: ale już niedługo  >:D

Pamiętaj Antares, że od białego pieczywa rośnie dupsko.. ;D ;)

przy energicznym pieczeniu spala sie podobno 750 kal... ;)

A ja nabyłam herbatkę Hipp z kopru dla mojej Misi - mam nadzieje, że będzie jej bardziej smakowała niż zwykły koper włoski z apteki...

Antares ja tez mam tą Hippa dla Olci smakowałam jest nawet nawet mega słodka wiec bedzie smakowac! Dałam jej 2 razy jak miała kolki
ale jakoś bronie sie przed dawaniem skoro mała najada sie cycem - na kolki rewelka!

Ja odkąd zaczełam dawać Paulince koperek (HIPP-a)- jakieś 20-30ml (raz dziennie popołudniu kiedy zaczynały się płacze) i sama piję herbatkę z kopru niunia jest spokojniejsza i raczej nie ma kolki. Mam wrażenie, że ten koperek lepiej działa niż jakieś espumisany, itp. (espumisan u nas zadziałał tylko raz).

reklama
no właśnie Karolla - jest słociutka - Tosi smakuje ale kolki są. Znaczy były dzisiaj w nocy. Debridat odstawiłam bo jest o smaku pomarańczowym i Toska pluje nim jak tylko coś uda mi sie jej podstępem podac....Mi sie chce płakac jak widze jak sie zwija.Kupy robi żółte ale w bardzo małych ilościach.No i purta tylko...co robić, co robić... :(

Do góry