reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

No i niestety albo opracuję jakąś metodę karmienia albo nici z wprowadzania czegokolwiek nowego. Kaszka ryżowa z jabłkami lądowała w całości na śliniaku. Marysia nie umie tego zlizać z łyżeczki. Muszę chyba na rzadko rozrobić i z butelki spróbować, tylko ciekawe z jakiej, bo mam same Aventy.

reklama
a cholera niemcy niby tak daleko a zupek w sloiczkach nie maja chyba poczekam do lipca i w polsce kupie albo sama cosik wymysle

Aniu jak widzisz mój jest grubiutki - mi pediatra ze szpitala poradziła aby wcześniej wprowadzić pokarmy ze względu na przyswajalność żelaza. Ja jako pierwszą podałam marchew, potem marchew z ziemniakami, otem zupki jarzynowe, a teraz zupki z mięskiem ;D deserki i soki.

Madzia nie zniechęcaj się dasz racę - nauczy się jeść z łyżeczki. Nie wiem czy używasz ja mam taką silikonową łyżeczkę.

Madzia_S pisze:
No i niestety albo opracuję jakąś metodę karmienia albo nici z wprowadzania czegokolwiek nowego. Kaszka ryżowa z jabłkami lądowała w całości na śliniaku. Marysia nie umie tego zlizać z łyżeczki. Muszę chyba na rzadko rozrobić i z butelki spróbować, tylko ciekawe z jakiej, bo mam same Aventy.
Madzia u nas bylło to samo ale po 2-3 razach sie udało dziś mi dziecko zabrało łyżke z przecierem z jagód z jabłuszkiem i samo
sobie do buźki pakowało miałam ubaw!!

Madzia, nam tez najpierw wiekszosc ladowala wszedzie, ale nie w buzce :-)
Moja nie toleruje innych lyzeczek niz metalowe :-) I nie zlizuje, jak Ty to opisujesz, tylko zostawiam jej to na gornej szczece i stamtad juz zazwyczaj wedruje glebiej (chociaz czasami wraca na lyzeczke, ktora trzymam przy buzi w pogotowiu).
Nauczy sie... i to zobaczysz jak szybko :-)
Jutro testuje jablko+marchewke+dzika roze (chyba taki zestaw... na 100% ta dzika roza.. reszty nie jestem pewna... a ma mi to dopiero mama przywiezc :-) )
Dzisiaj byl tylko soczek z marcheweczki... reszte sobie odpuscilysmy, bo mialam jakas nadprodukcje mleczka i chcialam sie go jakos pozbyc ;-)

Karolla!boskie zdjecie a Olcia jaka zadowolona z papu!az bym chciala mojego tak upapranego zobaczyc ale jeszcze cycka ciagniemy, zobacze czy uda sie wytrwac do 5 miesiaca!

bylam u pediarty,na rejstracji poprosilam o innego lekarza niz ostatnio i dostalismy Bactrim na zabicie bakteri odpowiedzialnych za katarek, oslonowo Lakcid, syropek prawoślazowy na gardelko i za 7 dni do kontroli.no w koncu a przyjmowala mnie wczesniej lekarka na zastepstwie i powiedzila ze samo przejdzie a od kataru do zapelnia ucha szybko! dobrze ze goraczki nie ma!
a i zwazylam Sebcia: 7980, kurcze, moglam jego dokarmic to wazyl by 8 kilo!hihihi!!!!

a te kropelki co mi polecalas tez kupilam!dzieki! :laugh:

Karolla fotka super :).
Kurcze wy się nie boicie tak wcześnie dawać innych pokarmów?? Kira Twoja Emilka jutro dopiero kończy 3 miesiace a tu już taka dietka urozmaicona...no no :).
Ja tam się boje, pediatra mówiła mi no i w szkole rodzenia też że najlepiej podawać nowe pokarmy od 5 miesiąca, jeśli dziecko ładnie przybiera.
ftp://netstellar.dyndns.org/babycook.exe tu są fajne przepisy ale też dopiero od 5 miesiąca :)

nooo Magduska ja też się boję wprowadzać nowe pokarmy, mimo, że mamy pozwolenie od pediatry na zupki. Na razie dalej na cycu jedziemy i na mleczku NAN raz dziennie gdy mnie nie ma...
Magduska popraw linka do książeczki ;) wykasuj myślnik na końcu :D

Karolla śliczne zdjęcie :)

Ja mam zamiar karmić tylko cycem do końca 6 miesiąca. Ale ja mam ten komfort bo siedzę z dzieciakami w domu.

reklama
ja tez mimo ze dokarmoam modyfikowanym wstrzymam się z podawanie innych pokarmów niz mleczko. Choć tez juz pytałam pediatre i ona wyraziła zgodę, tylko kazała mi podawać z gerbera od 4 misiąca ::)

Do góry