reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

A u nas pomimo braku kupki wczoraj nie było płaczu nocka susper dwa karmienia o 2 i o 5.20 i do 8.00 spanko ;D
ja nadal jadę tylko na cycu ! Kira jak małej smakują nowości ?

reklama
Mała wstała zjadła cysia troszke się pobawiła na podlodze. Po godzince znowu cys i śpi :o

Karolla pisze:
A u nas pomimo braku kupki wczoraj nie było płaczu nocka susper dwa karmienia o 2 i o 5.20 i do 8.00 spanko ;D
ja nadal jadę tylko na cycu ! Kira jak małej smakują nowości ?

Karolla, a wiec pare słów o kupce bo odwiedziłam dziś pediatre ( mały miał już od tygodnia katarek i chciałam aby jego osłuchała czy nie poszło dalej ale wszystko dobrze, jeszcze z 5 dni to potrwa ale stosuje sól fizjologiczna i Fride) i potwierdziła tylko to co już sobie pisałysmy,jak dziecko spokojne pomimo braku kupki do tygodnia to się nie martwić, a jak niespokojne to po 2 dniach od braku ww osobliwości podac czopek i uskuteczniać masaż brzuszka z udziałem oliwki lub innego cuda natłuszczającego ( 10 ruchow zgodnie ze wskazówkami zegara i potem podciągnąc i przycisnąć nóżki do brzuszka i powtórzyc kilka razy )
a to że są gęściejsze niz zwykle to nic nie znaczy aby kolor byl ok :)

a u nas dziś rano była samodzielna kupka, nie taka duza do jakiej jestem przytzwyczajona ale zawsze cos ;D

a i poleciła herbatki koperkowe na lepsza prace jelit - pisze bo nie wiem czy podajesz jej cos( a z resztą dopajanie to rzecz gustu i kazdy robi jak uważa), ja kupiłam dziś herbatke koperkową z bobovity i od razu wciagnal 100 ml!!!! tak to wczesniej nie podawałam tylko sama koprem sie raczylam ( fuujjj, ile można!)

no i mam nadzieję ze te kupki sie unormuja i bedzie dobrze !

pozdrawiam wszystkich serdecznie - Monika!

Monika dzięki za info no mam nadzieje że dziś bedzie kupka ;) ja daję małej herbatke hipp na lepsze trawienie taka mi lekarz poleciła aha
i podaje debridat - preparat na poprawe pracy jelit ale chyba niedługo zaprzestane tego bo jakos nie widze rezultatu lekarz mówiła mi
że mam przez tydz to stosowac! Myśle że niedługo sie wszystko wyreguluje skoro Olcia już nie płacze i pięknie śpi pomimo braku kupki!

U nas kupki sa co dwa dni wodniste ,duze tak ze dziecko jest umazane po szyje
ale pediatra mowi ze to nic zlego

Karolla pisze:
podaje debridat - preparat na poprawe pracy jelit ale chyba niedługo zaprzestane tego bo jakos nie widze rezultatu lekarz mówiła mi
że mam przez tydz to stosowac! Myśle że niedługo sie wszystko wyreguluje skoro Olcia już nie płacze i pięknie śpi pomimo braku kupki!

u nas debridad też nic nie zdzialał.Toska pluła nim na odległość :) Usciski dla Olci :)

Monika pozdrownienia serdeczne :)

Karolla!I jak tam juz po kupce dzisiaj?! ;D :laugh: ;)

ja pomasowałam brzuszek ( aż sie umęczyłam ;) ) i w nagrode dostałam salwe prutów i to co zawsze wywołuje u mnie łzy szcześcia - piękny bezzębny uśmieszek synka!

a czy wasze pociechy , hmmm, jak to napisać , puszczają przez buzię takie bańki ze śliny ? Sebastian wpadł na ten pomysł i od 2 dni słysze brrrr,brrr i całe body ufajdolone. no a jak dostaje witamine C to tez korzysta z okazji że paszcza pełna czegoś i znowu te swoje brrr,brrrr ;D

zaglądam do Was bo mój synek datowo to lutowe dzieciątko a z terminu styczniowe( oj 10 dnie się bocian spóżnił , pewnie zabładził bo tyle miał dzieci do rozwiezienia!) i czytam i czytam i czytam i porównuje jak to wyglada u nas i czy nie odbiegamy od średniej krajowej, jak narazie to w normie!

serdeczne pozdrowienia z Olsztyna - Monika!

Monika mój jeszce nie puszcza baniek, ale chyba na razie ;)

I zagladaj, zagladaj do nas w koncu tez lutówka jestes :laugh:

Bylismy u ortopedy dziś i bioderka super :)
Wyjeżdzam na weekend do teściów... i życzę wam miłego weekendu :)

reklama
Do góry