reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Hahha no a moja Oliwka ma już 4-9 i ma wsam raz. POmimo tego ze ma 5 kg. Jak kupke zrobi to czasem jest brak miejsca;)

reklama
My jedziemy na 2, ale tylko dlatego, że jescze sie paka nie skończyła. A te już sie robią przymałe i czasem przeciekają :( No, ale 3 już czeka

co do pieluch to tylko kilka dni uzywalam tetrowych jak maly zapalenia malego dostal na tylku zmienilam na pampersy... a sudokrem na pentakrem - najlepszy kremik pod sloncem na pupe niemowlaka...sudokrem wysusza tyleczek :-( a pentakrem nawet wygoil moje poparzenie (tak gotowalam tworczo i zawziecie ) teraz juz jedziemy na pampersach - 3 cos tak z aktive w nazwie ...2 juz za mala na mojego byla - mial optarte udka... 3 jest super bo sa bardziej chlonne w pasie mozna dostosowac je nawet do maluszka najmnijeszego wagowo jestem bardzo z nich zadowolona...

No i jeszcze zauważyłam, że odkąd jedziemy na samych pampersach - bo chcemy skończyć to mega pakę to pupcia śliczna. Zobaczę jak przejdę znowu na tetrę - jak sie pogorszy to tetra tylko do ulewania bedzie

My od samego początku na pampersach - tetra służy wtedy gdy ma się nam odbić ;D Też już jedziemy na 3 ;D dzisiaj się zważyłam z dzieckiem a potem sama i wychodzi mi, e Pioruś 7 kg waży. W poniedziałek idę do pediatry to zobaczymy czy się potwiedzi waga ;D

Ja mam do pieluchowania flanelową, do ulewania terowa, a do zakąłdnaia pampersa. Madziu :) strasznie sie ciesze, ze nie tylko my ciągle jedziemy na New Baby nr 1 :) ja kupiłam ciut większe ale Tosia miała zapiecie prawie pod pachami wiec sobie dałam spokój :)

a jutro idziemy na wage sprawdzić ile Tosinek przybral od poniediziałku :)

Ja też tylko jeden dzień próbowałam tetry kiedy małej robiło się ciągle odparzenie na pupie- chciałam więcej powietrzyć jej tyłeczek. Eksperyment zakończył się tym, że mała miła 2x większe odparzenie. Więc u nas królują pieluchy jednorazowe i to z kremikiem od lekarza, bo krostki na pupie cały czas wracają :(

reklama
Wczorajsze zaognienie wszystkich kropek na ciałku Krzysia zawdzęczamy kremikowi robionemu w aptece. Qrcze niby witaminowy i na gojenie się skóry a młody zareagował tak jakbym go spirytusem polała. W każdym bądz razie krem poszedł w kąt. Zostałam przy Oilatum i wróciłam do oliwki (chociaż ponoc przy oilatum nie potrzeba, bo to parafina, ale jakos skkóra jest taka wysuszona ze musiałam). Do tego jeszcze po wczorajszych zabiegach z kremem zrobiły się miejscami jakby obtarcia czy pękniecia - więc bepanten (juz nie potrzebny do brodawek) napewno zużyjemy. ;)

Pocieszające jest to że chociaż ciemieniucha jakby troche mniejsza. Ufff, moze wkońcu schodzi.
A tak na marginesie czy jest określony jakiś wiek do którego ciemieniucha się pojawia ewentualnie nawraca???

Do góry