reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Remeny to gratuluję. Może to wcale nie była skaza. Oby tak dalej, czego i sobie i MadziS i Dziusi zyczę (mam nadzieke, ze wszystkie bezmleczne wymieniłam ;) )

Maria dzisiaj cała w kropki - brzuszek, trochę na nóżkach, na karczku, dłonie. Załamana jestem. Czytam wszystko na opakowaniach od jedzenia. I co przeczytałam. Moje chrupkie pieczywo (zwykłego nie jem od lat) - ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU. Czyli znowu kropy nie zejdą, bo zjadłam. Będę niestety jak idiotka łazić mięzy półkami w sklepie i wszystko czytać. Boję się oddychać, bo nie wiem, czy w powietrzu nie ma serwatki albo mleka w proszku :mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :(

Madzia będzie dobrze. Ja też jak głupia czytam skład wszystkiego, ale się opłaca - buźka ładna (nawet po moich wczorajszych grzeszkach z czekoladką ;D )

Jejku, chyba zaraz się rozpłaczę...
Jak popatrzyłam rano na mojego szkraba to mi ręce opadły. Wszystkie kropy które mał na pyszczku i przede wszystkim te w okolicach szyi zaognione tak jakby zaraz miały się rany porobić. I teraz nie wiem czy od kremu czy od oilatum czy moze tatuś wieczorem smarjąc dziecia za mało tego kremu nałożył i słabo natłuszczył. Do tej pory smarowaliśmy oliwką i az tak strasznie to nie wygladało. Reszta ciałka bez zmian. Koszmar.

ja tez miałam podobno sytuacje, buzia Natalki policzki i broda cała chropowata takie małe krostki ale nie czerwone, dosłownie jak papier ścierny, długo myślałam co to może być i ograniczyłam nabiał a jadłam go bardzo dużo głównie serki homo i po 3 dniach buzia gładziutka
a na wszystkie otarcia i peknięcia skórki a miała takie pod paszkami na płatkach uszu i szyi smaruje maścią Bepanthen, poprostu rewelacja szybko się goi naprawde polecam ta maść

Moje dziecko mnie przeraża, wczoraj poczedł spać o 22.30 (kiedy do końca bajki zostało nam 4 linijki :)) jadł o 4.30 i 10.00 ze 2 minuty i śpi dalej!! Zaraz go chyba obudzę bo dziwnie mi bez niego :D I chyba zaraz wybuchnę taka napompowana jestem.

reklama
Kachna321bum ja mam podobnie ze spaniem, juz słysze jak sie wierci w łózeczku, zaraz bedzie pobudka i do 21 będziemy sie bawić, spiewać i rozmawiać a spać to dopiero wieczorem

Do góry