reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Zaczynam podejrzewac moje dziecko ze conajmniej raz w nocy to budzi sie nie z głodu tylko dlatego ze chce sie przytulic. Kolejny raz obudził mnie o 4 przyssał sie i zasnął. Chyba bede musiała zaczac z tym walczyc. Tylko jak, jak ja w nocy robie juz wszystko automatycznie, na wpoł przez sen. Ale weekend blisko to mążuś pomoze.

reklama
My już się pozbyłyśmy krostek, aż miło popatrzeć na bużkę Paulinki. Od kilku dni jem nabiał normalnie i wszystko póki co ok, więc to chyba uczulenie na białko nie było.Ufff....
U nas uczulał jednak Bobas- proszek i mydełko.

Dziusia... moja na zarelko nocne budzi sie tylko raz (ok. 4).. reszta budzen (ok.6, bo raczej spimy :-) ) to tez tylko na przytulanko :-)
Ale ja jestem zazwyczaj tak zaspana ostatnio, ze biore ja do nas do wyrka, daje cycka i natychmiast usypiam :-) Wiec trudno mi z tym walczyc jakos, bo najpierw musialabym pokonac spiocha dzemiacego we mnie :-) Ale w sumie to mi sie oplaca, bo.... gdybym wczoraj poszla spac, jak ululalam mala, a nie liczyla, ze skoro gin pozwolil, to cos z tego bedzie ;-( To z krotka przerwa przespalabym 12 godzin !!!!!!!!!! Mala poszla spac o 9, obudzila sie na cycolenie o 2, potem o 5 na przytulanie a wstalysmy dopiero o 9 :-) (i to tylko dlatego, ze chcialo sie odbic, a to juz nam na lezaco nie wychodzi ;-) )... No i jak zobaczylam godzine, to juz sie nie kladlam :-) Wolalam spacerek :-)

Dziusia, chiba Ci się nie uda. Nie wiem czemu, ale jak wydaje mi się, że jak masz "nalepioka" jak mama mówi o moim bracie, to nic z tego, z resztą jak odmówić takiemu maluszkowi. :D
Moje dziecko się ze mną bawi w chowanego, śpi słodko i założył zobie sam pieluchę na głowę, zdjęłam mu ją położyłam pieluchę kawałek od głowy, wracam za parę minut a pielucha znowu na twarzy :D

Tak się zastanawiam przeszłam od dwch tygodni na pampersy Oliwce wogóle nie daje pieluch. a jak u was?? Iczy może od czasu do czasu zmienić jej??

Ja tak zrobiłam tylko raz, żeby leczyć krostki na pupie i skończyło sie to największym kupskiem jakie w życiu widziłam i bodziakiem do wyrzucenia. Tetrowe bardzo mi się przydają do wszystkiego, ale na pupę już Marysi ich nie ubiorę, bo lubię nasze ciuszki ;D.

Dziewczyny mam pytanie skąd wiecie kiedy przejść na większy rozmiar pieluszek, czy patrzycie tylko na wagę dzidzi, my narazie jesteśmy na etapie Pampersów 2, ale mam wrażenie,że sa przyciasne wokół nózek a na brzuszku to jeszcze dużo miejsca

reklama
Rozmiarówki są różne i waga z opakowań niekoniecznie odpowiada wadze dzidzi. Chcialabym na przykład zobaczyc sześciokilowego bobasa w Pampersie 3-6kg. Jakoś tak na oko trzeba brać, nie wiem, bo jeszcze nie musiałam zmieniac rozmiaru. Jak wokól nóżek ciasno, to kupiłabym na próbę większą pieluchę (w aptekach przeważnie można kupowac na sztuki).

Do góry