reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

ja też zakładam na 62/68, wolę jak jest luźniejsze niż uwiera w kroczku. A często mam wrażenie, że te ubranka zgodne z długością dziecka nie mają poprawki na pieluchę.

Ja karmię na siedząco i układam sobie poduchę na kolana, na której opieram ręce z dzieckiem. Ale to jest zwykła mała poduszka- "jasiek". I nie narzekam.

reklama
u nas tez ciuszki ciut wieksze :) ale body raczej przy ciałku ze wzgledu na pieluchowanie (profilaktyka - zanim sie udamy do ortopedy), zeby była na miejscu :)

ale sie moja emilka wycwanila , albo jak chcecie to wychowyla sobie mamusie spi slicznia na raczkach, a jak ja do lozeczka klade to zaczyna plakac w nieboglosy no i co znowu na raczki i tak w kolko

Ja nie położyłam i jedną łapę mam zajętą. A ona ogląda sobie jakże pasjonujący 25letni żyrandol po babci i sufit i uśmiecha się podstępnie, little devil >:D :laugh:. Bo sufit kwalifikuje się do malowania, a żyrandol do utylizacji, o czym nie omieszka mmi za jakiś czas pewno przypomnieć :).

Kochane, moze ktoras z Was walczy z potowkami u Malenstwa, bo mnie juz pomysly sie koncza... :mad:
Przerabiamy rumianek i spirytus 70% na korstki ropne. I ciagle sa nowe... :(

Eh, a moj szkrab zrobił mi dzisiaj niespodziankę, nawet kilka ;)
Pierwsza... zasnał sobie sam z siebie leżąc w moim łóżku. Ja walczyłam w kuchni ze śniadankiem dla siebie. Co prawda za długo nei pospał, ale zawsze troche.
Druga... nei podobało mi się wyjście na spacer, jak położyłam go do wóżka zaczał się tak drzeć, ze nie wiedziałam co zrobic.
Trzecia... udało mi się go uśpić leżącego w łożeczku, a nie na moich rękach z cycem w buźce.

Poza tym, do tej pory pilnowałam zeby dziecka nie przegrzać,a tu chyba się okazuje że Krzyś bardziej do mamusi podobny niż by się wydawac mogło. Normalnie sypiał pod taką niezbyt grubą kołderką i zawsze wydawało mi się że spi jakoś niespokojnie, a jak połozyłam go dzisiaj pod naszą kołdrą to spał snem sprawieliwego. Chyba jest tak samo ciepłolubny jak ja.
A wogole to kiedy niemowlakowi jest za zimno?? Bo położna powiedziała mi że takie dziecko moze mieć zimne ręczki i to wcale nie oznacza ze jest mu zimno, a we wszystkich madrych ksiazkach piszą, że dziecko powinno mieć ciepłe rączki i stópki. I gdzie jest prawda??

reklama
Dokładnie sprawdz karczek jak ciepły to ok a jak jest tam mokra skórka to przegrzanie, raczki moga byc chłodne!

Do góry