reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Ewcia- ja tez bardzo prosze o tę ksiązke kucharską dla niemowlat, może wreszcie menu mojego szkraba się troszkę urozmaici, bo na razie tylko ziemniaki, marchewka i miesko. Jakoś brak mi pomysłów i nie bardzo mam czas się zbytnio zastanawiac nad jadłospisem.

MadziaS- ja po odstawieniu Natalki miałam jeszcze mleczko przez ok. 1 miesiąc, pod koniec już oczywiście śladowe ilości.

reklama
dziewczyny ratujcie!!!!
pierwszy raz pojawil sie u nas konkretny katar,leje sie woda z noska ,co robic???
posmarowalam mascia majerankowa,dajam wapno ,wit c i cebion multi,co moge jeszcze zrobic???
pomozcie

Jeszcze do spania główkę troszkę wyżej oraz zapuszczać do noska kropelki, najlepiej w sprayu (sól fizjologiczna albo euphoribium- homoepatyczny lek na katar) i wyciagac glutki gruszką lub aspiartor em Frida.

U nas tez mega-katar u obu córć, przez co wczoraj w nocy spaliśmy z małżą jakieś 4-5h, a pobudek już nawet nie liczyłam :(.

Madzia_S z mlekiem bywa różnie moze być nawet 2 miesiące po zaprzestaniu karmienia różnie to bywa, nie przejmuj
się że Marysia nie che ciagnąć, lepsze to niż 2 letnie dzieci które nie chcą sie od cyca odzwyczaic ;)

MadziaS ja nie karmię już z trzeci miesiąc a wciąż mleczko mam, w symbolicznych ilościach ale jest. Przestałam karmić bo myślałam, że to już po wszystkim, że źródełko wyschło do cna, nawet rozmiar miseczki wrócił do stanu "z przed". A tu się okazuje, że wciąż śladowe ilości są produkowane, ale już nie wpadam na pomysły z powrotem do naturalnego karmienia ::)

reklama
Do góry