reklama
dynia
papla maniakalna
Kiedyś i mi się zdarzyło kupić taką kaszkę na mleko, ale nie chce mi się jej robić jako kaszki, tylko używam jej jako zagęszczacza do deserków. Ucieram jabłuszko na przykład, dodaję kaszkę i mam deserek jak marzenie Podobnie jak kleik ryżowy, kiedyś kupiłam, sam jest niesmaczny, ale jak zupka zażadka mi wyjdzie to kleikiem zagęszczam i też jest pychotka
Myfa80 pisze:Misia u mnie to samo :-(
uff nie jestem sama :
Aska K
Mama Marcelka:)
Misia, nie bedzie mi sie chcialo sciagac mlika, zeby kaszki robic
Na razie robie ta na wode, daje malemu troszke przed snem, a potem jesczze karmie piersia. Po kaszce dluzej spi
W ciagu dnia kaszki nie daje, tylko piers, deserk i jakis obiadek.
Co do ILOSCI mleczka, hmmm, ja caly czas spie z wkladkami, dzisiaj obudzilam sie o 3 w nocy i juz maialam Marcela sama obudzic, bo cucus twardy jak kamien. Ale wytrzymalam do 5 i Marcel sam sie zerwal na jedzonko.
Takze mleka jeszcze u mnie pod dostatkiem.
Na razie robie ta na wode, daje malemu troszke przed snem, a potem jesczze karmie piersia. Po kaszce dluzej spi
W ciagu dnia kaszki nie daje, tylko piers, deserk i jakis obiadek.
Co do ILOSCI mleczka, hmmm, ja caly czas spie z wkladkami, dzisiaj obudzilam sie o 3 w nocy i juz maialam Marcela sama obudzic, bo cucus twardy jak kamien. Ale wytrzymalam do 5 i Marcel sam sie zerwal na jedzonko.
Takze mleka jeszcze u mnie pod dostatkiem.
dytek
Fanka BB :)
AskaK jak masz kaszke juz z mleczkiem to poprostu masz mniej roboty, bo dodajesz tylko wode (w środu juz jest mleko modyfikowane). A jak bez mleczka to najpierw musisz przygotowac mleczko wg opisu na opakowaniu mleka i dodac kaszke.Wiec podwójna robota.
Nie wiem czy o to ci chodziło???
Nie wiem czy o to ci chodziło???
Kachna321bum
Ja właściwie to kaszki nie daję, ale dobrze mieć, bo jak gdzieś bym musiała wyjść, to Janek musi coś zjeść, a z butli nie zje
(2 razy mi się, raptem, zdażyło wyjść bez niego )
Kurde, moje dziecko ma wbudowany jakiś radar. Jak się tata z mamą za bardzo zbliżą do siebie natychmiast się budzi. Może kosmici mu to wszczepili, albo ma jakieś nadprzyrodzone zdolności. JAK SIĘ TEGO CHOLERSTWA POZBYĆ??
(2 razy mi się, raptem, zdażyło wyjść bez niego )
Kurde, moje dziecko ma wbudowany jakiś radar. Jak się tata z mamą za bardzo zbliżą do siebie natychmiast się budzi. Może kosmici mu to wszczepili, albo ma jakieś nadprzyrodzone zdolności. JAK SIĘ TEGO CHOLERSTWA POZBYĆ??
Aska K
Mama Marcelka:)
dytek, no nie o to mi chodzilo, ale dzikeuje w sumie to zamotalam bardzo.
Chodzi mi o to, czy ta kaszka na wodzie rozni sie od kaszki na mleku? i ktora lepiej dawac? ktora zdrowsza?
Ale juz mnie nie sluchajcie, bo bylam na sloneczku, ktore grzalo mocno
Chodzi mi o to, czy ta kaszka na wodzie rozni sie od kaszki na mleku? i ktora lepiej dawac? ktora zdrowsza?
dytek
wg mnie sie nie różni, poza tym że w jednej jest mleko modyfikowane, które i tak trzeba by dodać do tej bez mleka.Aska K pisze:dytek, no nie o to mi chodzilo, ale dzikeuje w sumie to zamotalam bardzo.
reklama
Podziel się: