reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Heh- ja tam ze sterylnością też nie przesadzam. Butelek i smoczka nie używamy- więc nie mam czego oblizywać ;) ale kubeczek to raz na kilka dni wyparzam. Łyżeczki nie lizas bo zęby u dziecia są i się próchnicy boję.
Najlepiej do tego tematu podeszła moja mama, kiedy ja byłam mała. Fajne rzeczy się zrobiły z moich grzechotek jak je pracowicie wygotowała... ;)

Dziecko żali się już 5 minut, czasem ryczy, czasem sobie znajsdzie coś do obgryzania. Chcę żeby sam zasnął, jestem twarda,
No dobra udaję twardą- nie podchodzę cały czas . Zimno mi, jestem cała mokra , w głowie mi się kręci... :) :) :)

Nie oblizuje odkad mloda ma zeby. Ja mam jednego zaka popsutego i nie chce jej na razie narazac na moja flore bakteryjne i popsucie tych slicznych perelek. Nie wyparzam niczego. Nie myje nowych zabawek. Pozwalam lizac psu po wszystkim :-) Pies ma w slinie lizyne. To zabija bakterie :-) I rzeczywiscie pies ma dzieki temu w pysiu czysciej niz ja (ale mi glupio, tez chce lizyne) i szybciej sie na nim goi, mimo ze na mnie tez jak na psie :-)

Kacha, nie rob tego Jasiowi... prosze. Ja tez probowalam. Do czasu, jak przeczytalam madra rzecz. Nie bede cytowac, ani sie wymadrzac, ale wiem, ze jak mala marudzi, to mnie potrzebuje i ide. I jest teraz bosko :-)

reklama
Kira oki, ale spanie we troje nie jest najlepszym wyjściem. 4 karmienia nocne- chociaż nie jest głodny też nie, a jak pójdę do szkoły to co??? Babcia mu cyca da czy Piotrek?? Kurna no. Cały czas jestem na żądanie, ale ile czasu mam go usypiać na przytulonego do piersi?? Aż się popłakałam. Ide zajarać

Do góry