reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

oj mamuśki kochane jak miło że jesteście :) a i pociech y nasze śliczniutkie zdrowiutkie z tym ulewaniem i zwracaniem to chyba standard

reklama
misia_q pisze:
:D :D :D oj antares.... ja dzisiaj samopoczucie?

- a dobrze.Pokornie dziekuję wacpannie.
- mam ja panie jeszcze kilka pamiątek, dawno zwrócić je pragnęłam... ekhm - to nie ten watek ;)

wszystko w porzo :) cały czas myśle o tym jak szybko upływa czas co aktualnie jest mi na rękę bo wakacje coraz bliżej :) poza tym skwar jak diabli :/

U nas ulewanko jest na porządku dziennym- moje dziecko nie wie jeszcze co to znaczy sjesta po jedzonku i jak zacznie fikać to leci po brodzie i nie tylko. A ślini się też jak szalony ;) Wczoraj jechaliśmy do znajomych- wystroiłam dzieciątko i żeby się od razu nie ubrudził podróż spędził w śliniaczku. Przynajmniej na wejściu był czyściutki ;)

Moj Mateusz ostatnio przestal juz tak czesto ulewac(mialam ciagle poplamione bluzki).
juz sie odzwyczailam...do czasu az ulal marcheweczka-to sie niestety gorzej spiera :laugh:

My dzisiaj byliśmy u lekarza w szpitalu, bo należymy do programu Europrevall (dotyczy prowadzenia wieloośrodkowych badań nad etiopatogenezą i postępowaniem w alergiach pokarmowych u dzieci i dorosłych) i na ulewanie dostał Debridat, za 3 tygodnie jedziemy robić testy z krwi Michała i naszej. Całkiem inne podejście do alergii, należy nie unikać alergenów tylko podawać i obserwować, bo mnie nasza pediatra kazała unikać selera, a ponieważ Michał ma skazę białkową, to mleko i masło też, czyli z zupek i obiadków w słoiczkach z 10 pasują nam 3. Ale mam teraz podać mu z selerem zupkę i obserwować. To samo z mlekiem, bo my jesteśmy na Bebilonie pepti i za 3 tygodnie mam przed wizytą podać mu mleko modyfikowane i sprawdzimy czy rzeczywiście ma skazę.
Dodam że przy porodzie bezpłatnie podali i przechowują na krew pępowinową i fragment łożyska. Jestem zadowolona z dzisejszej wizyty, bo dzięki temu wizyty do innych specjalistów też bez koleiki:(

reklama
Dziewczyny, czy Wy oblizujecie smoczki ? Czytałam na jakimś watku niemowlęcym o sterylności i takich tam różnych. O wyparzaniu butelek, lizaniu łyżeczki. Ja nie wiem, moze to bezmyślnie z mojej strony, ale ja oblizuję. Nie nagminnie, ale jak mi spadnie smok, są na nim włosy z kocyka a nie mam jak umyć, to oblizuję. A przeczytałam tam, ze w ustach człowieka jest więcej bakterii niż w psim pysku. Ja wiedziałam, ze mogę tam mieć niezbyt sterylnie, ale nie podejrzewałam, ze gorzej niz rodziców wilczur, który zjada każdą napotkaną kupę ::). Butelki też wyparzałam przez pierwszy tydzień ich używania-jak zaczęlam dawać Plantex, teraz tylko myję. Cholera, a moze źle...Ale Maria nie miała jeszcze ani jednej pleśniawki, nawet nie wiem jak to wygląda. Czy moze robię dziecku nieświadomie krzywdę i odbije się to w jakiś sposób na jej przewodzie pokarmowym ?

Do góry